ТЕРОРИСТИ ИЛИ ЖРТВЕ ЗАПАДА

Терористи-или-жртве-запада

 

ТЕРОРИСТИ ИЛИ ЖРТВЕ ЗАПАДА
муслиманско питање у Европској унији,

проф. др Зоран Милошевић, стр. 236, формат А-5

 

Ислам у Европској унији је изазивао неспокојство и пре јануарских догађаја око сатиричног листа „Шарли Ебдо“. Истраживања јавног мњења су одавно сугерисала постојање непријатељства према исламу. Истраживање «Religionsmonitor 2013» је изведено у 13 држава и утврђено је да се ислама плаши 60 одсто Шпанаца, 42 одсто Американаца, 76 одсто Израелаца, Британaца 45 одсто итд.
Зато су данас диљем Уније актуелна питања: колико има муслимана у Унији?
Нико тачно не зна, јер европски закони забрањују да се становништво пописује по основу вероисповести и националне припадности. На пример, у Француској је спроведено неколико истраживања по питању бројности муслимана, али су добијени резултати различити. Истраживање „Животни путеви и корени“ говоре о 2,8 милиона, а истраживачи Националног института демографских истраживања (INED) наводе да их има између 3,9 до 4,1 милион. До даљњег биће непознато колико има муслимана у Унији, а то је погодна ситуација за различите манипулације.
Следеће питање је колико муслимани верују? Према подацима листа LaCroix из 2007. и 2011. године негде између 71 и 75 одсто муслимана је верујуће према 16 одсто римокатолика. Верници су имигранти и потомци имиграната.
Колико има џамија? Нико за сада није сабрао. Интересантно је да Русија има преко 7.000 џамија, САД тек око 2.000. У Европској унији постоји и једна држава без џамија – Словачка. Највише џамија у Унији има Француска, преко 2.449 (податак из 2012. године). Немачка тек 58, а за Британију се такође тешко добијају подаци. Но, медији извештавају да је у Унији од пре шест година прави бум градње џамија, јер се годишње број муслимана увећа за милион.
Колико је екстремиста и радикала међу (тим) муслиманима? Нема података, али француски истраживачи говоре да на сваких 200 муслимана долази један екстремиста.
Како су млади муслимани оријентисани? Европски експерти указују да појава младих девојака са никабом на улици или школи плаши немуслимане, као и све већи број продавница халал (чисте) хране. Од 2013. године социолози Уније тврде да су млади муслимани заправо најприврженији исламу, јер их религији гура социјална изолација. То сведочи о неуспеху интеграционих процеса.
Вести да на граници Турске, Грчке и Бугарске постоји стална „игра мачке и миша“ између граничне полиције и људи жељних да се дочепају Европске уније такође изазива страх, али и пажњу метропола Уније. Мање-више скоро сви медији увели су вести о броју људи који би да илегално пређу границу Уније. Новост је да после јануарских збивања у Паризу европски медији отворено пишу да се староседеоци не радују новим имигрантима и да нису добродошли. Већина људи који би тренутно у Унију су Сиријци, а зна се ко је тамо распалио рат. Бугари и Турци радо за евре пропуштају ове људе, на огромну срџбу Европљана. Поред тога, сви заштитници људских права Уније јавно се љуте на Грке због строгоће према илегалним прелазницима границе (које враћају у Турску).
Која још питања интересује становнике Европске уније? Како се шири ислам? Које методе користи? Какав је то правни систем шеријата? Какви су исламисти као људи? Какве су муслиманске организације, како су организоване? Могу ли се муслимани интегрисати. Могу ли се христијанизовати? Да ли су муслимани жртве западног империјализма? Зашто је у исламским државама слабо развијена наука? Све су то питања која интересују Европљане и права је трка медија и издавачких кућа да задовоље радозналост читалаца.
С А Д Р Ж А Ј

Предговор: КОЛИКО ИСЛАМА ЈЕ ДОВОЉНО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ?……….5

I
СТРАХ ЕВРОПЉАНА ОД ИСЛАМА
„БАУК ИСЛАМА“ КРУЖИ ЕВРОПОМ …………………………………………. 11
ПОЛИТИЧКО ПОНАШАЊЕ МУСЛИМАНА ………………………………….. 18
СТРИПОВИ КАО МЕТОД ШИРЕЊА ИСЛАМА ……………………………. 25
ШИРЕЊЕ ИДЕЈА БЛИСКОИСТОЧНИХ ИСЛАМИСТА
У ШКОЛАМА НЕМАЧКЕ ……………………………………………………………… 33
КАД ИМАМИ СУДЕ ………………………………………………………………………. 52
ИСЛАМИСТА АНЏЕМ ЧУДАРИ ……………………………………………………. 61
КО СУ „МУСЛИМАНСКА БРАЋА“? ………………………………………………. 69
II
ИНТЕГРАЦИЈА ИЛИ ХРИСТИЈАНИЗАЦИЈА МУСЛИМАНА
О ИНТЕГРАЦИЈИ МУСЛИМАНА ДОСЕЉЕНИХ У ДРЖАВЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ…………..81
ЕВРОПСКА УНИЈА И ИСЛАМ ……………………………………………………….. 91
О САВРЕМЕНОЈ ХРИСТИЈАНИЗАЦИЈИ МУСЛИМАНА ………………….. 110
III
ДА ЛИ СУ МУСЛИМАНИ ТЕРОРИСТИ ИЛИ ЖРТВЕ?
ШТА ОТКРИВА НАПАД НА ЛИСТ „ШАРЛИ ЕБДО“ ……………………. 135
КО КОНТРОЛИШЕ ГЛОБАЛНЕ ТОКОВЕ ТЕРОРИЗМА ………………… 145
КЉУЧАЊЕ ИСЛАМСКОГ СВЕТА ……………………………………………….. 154
СЛАМАЊЕ(БЛИСКОИСТОЧНИХ) РЕЖИМА КОЈИ НЕЋЕ ДА КУПУЈУ НЕМАЧКУ РОБУ………..160
IV
ПОУКЕ
ЕВРОПСКА УНИЈА И АНТИИСЛАМИЗАМ:
ПОУКЕ ЗА СРБЕ, СРБИЈУ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ……………………… 169
НАУКА И ИСЛАМ ………………………………………………………………………… 187
УМЕСТО ЗАКЉУЧКА ……………………………………………………………………. 220

 

 

      Цена: 600,00 дин.

      Наруџбине на телефон: 064 224 3349