ДВЕРИ: Форсирањем свог кадра – муфтије Зукорлића – СНС и Вучић младима шаљу опасну поруку

„БИВШИ МУФТИЈА ЈЕ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ТРАЖИО ДА СЕ ШКОЛА ,САВА НЕМАЊИЋ’ НАЗОВЕ ПО ШЕИКУ АЛ-НАХЈАНУ“

 

 

  • Очигледно је да СНС и Александар Вучић мисле да образовање, наука и технолошки развој и нису потребни овој држави, јер шта ће им образовани кадрови, када њима не може да се манипулише јефтином демагогијом Информера и Пинка. Њима су потребни полуинтелектуалци који су своје високо образовање стекли на сумњиво акредитованим приватним факултетима, који захтевају озбиљне провере и анализе.
  • Избором оснивача, власника и председника Интернационалног универзитета из Новог Пазара за председника овог Одбора – јасна је порука коју СНС упућује младим људима. Јавна је тајна да овај универзитет није завршио само онај ко га није уписао

 

КАКАВ је однос Српске напредне странке према образовању и науци, а тиме индиректно и према младим људима који тек треба да стекну образовање у Републици Србији, најбоље показује избор дојучерашњег муфтије, а сада политичара, Муамера Зукорлића за председника скупштинског Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.

Очигледно је да СНС и Александар Вучић, мисле да образовање, наука и технолошки развој и нису потребни овој држави, јер шта ће им образовани кадрови, када њима не може да се манипулише јефтином демагогијом Информера и Пинка. Њима су потребни полуинтелектуалци који су своје високо образовање стекли на сумњиво акредитованим приватним факултетима, који захтевају озбиљне провере и анализе.

Избором оснивача, власника и председника Интернационалног универзитета из Новог Пазара за председника овог Одбора јасна је порука коју СНС упућује младим људима. Јавна је тајна да овај универзитет није завршио само онај ко га није уписао.

Многи професори који су изводили наставу на овом универзитету у Новом Пазару, Панчеву, Суботици или у Брчком сведоче о томе да им је јасно било речено да студент не сме да падне јер то је аутоматски губитак планираног профита. Нажалост, слична је пракса и на неким другим приватним универзитетима. Како је онда могуће очекивати подизање нашег научног и образовног система.

На овај начин упућена је и порука и Акредитационој комисији (с обзиром да је он сада и непосредно виши руководилац који о томе одлучује) да пази шта ради, јер дозволу коју преко десет година није добио Интернационални универзитет из Новог Пазара, мора добити експресно. За очекивати је да ће сада уважени бивши муфтија, уцењујући СНС давањем разних сагласности његових посланика, напокон добити дуго очекивану акредитацију. Време ће убрзо све показати.

Очигледан сукоб интереса у коме се Зукорлић налази, није једини разлог за противљење његовом избору. Његови поступци из претходних година га чине апсолутно неприхватљивим за тај положај. Док је обављао функцију муфтије, Зукорлић је имао низ изјава, поступака и испада која га чине неподобним.

Подсетимо само јавност на чињеницу да је 2012. године муфтија у центру Новог Пазара поставио спомен таблу касапину Срба Аћиф ефендији, и да је том приликом изјавио да је овај злочинац за њега херој који је „организовао одбрану града од четника“.

Памтимо и да је 2013. поручио председнику Србије да неће рушити Србију осим ако не буде натеран на то. Памтимо и да су центром Новог Пазара 2014. шетали мушкарци обучени у зелене униформе које подсећају на униформе милиције Аћифа ефендије, и које грађани зову „Зукорлићева војска“. Зукорлић 2015. године тражи да се новопазарска школа Растко Немањић Сава“ назове по имену шеика Мухамеда Бин Заједа ал Најхана.

Није спорно што је Муамер Зукорлић муслиманске вероисповести, и што је бивши муфтија, спорни су његови лик и дело. И то што је Зукорлић муслиман, не сме бити разлог да буде забрањено говорити о његовом лику и делу. Управо због значаја школског система у Србији, дужност народних посланика је да се успротиве оваквим одлукама.

Јасно је да Муамер Зукорлић није права личност да буде председник скупштинског Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, и да је то погубно за даљи развој науке и образовног система у Републици Србији.

Мандатар за састав Владе и посланици СНС очигледно не знају, за разлику од бившег муфтије, да је образовање најмоћније оружје које можете да употребите да промените свет.

 

 

ИЗВОР: саопштење Српског покрета Двери