ДУПЛО ДНО

Новеле Срђане Вукајловић

 

Трећа књига, Дупло дно, две новеле, поново нас враћају у свет живота, једноставности, ликова из наше свакодневнице. Испреда се ниска, преплитањем, тако да оно скривено, сабирајуће, зрачи из дубина дна и дана, свих ликова и сцена, које Вукајловићева са једнаком, одмереном, речју приказује, суптилним детаљима, и, без патетике. Свако ко је прочитао претходне две збирке прича, Максим, Три ратне године, поново ће бити испуњен радошћу, обрадован, даром тананог приповедача, ових приповести…

Сретен Стојановић

 

 

„Дупло дно“ је стари шверцерски трик и опис психофизичког стања човека коме ама баш ништа не иде како би он хтео. „Дупло дно“, прва од две приповетке које чине ову књигу лако очара читаоца нежном причом о породичној магији, пријатељству, љубави и људима који само што нису упали у маргину. Читајући имате утисак да гледате успорени снимак ударца који ће завршити тачно посред ваше главе. Имате времена да избегнете али, из неког разлога, ништа не чините у жељи да видите хоће ли стварно толико болети кад, на крају, примите тај ударац. И наравно, баш толико и заболи.

                                                                                           Седефина Влаховић

 

У данашња времена, од човека до жене, од мужа до супруге распростире се читав један лавиринт, са мноштвом ћорсокака, препрека, јама, замки, клопки који се испречавају у хармонији полова, у складу супружанском – што је темељна мотивација Срђане Вукајловић у овој њеној повести расплитања савременог живота, са насловом „Дупло дно“. На самом крају, изнад учтивости и трпљења, као разрешење тог лавиринта, Вукајловићева нам нуди обичај после сахране, одакле су се актери овог жалосног и отуђујућег тока живота распршили на своје стране света, што је чини добрим ђаком класичног приповедања.

                                                                                                Срђан Воларевић

 

 

КЊИГУ МОЖЕТЕ НАРУЧИТИ НА ТЕЛЕФОН

064/ 224 3 349

ЦЕНА: 1.000,00