ДОМОКРАТИЈА НАСПРАМ ДЕМОКРАТИЈЕ

Разматрање тренутног друштвеног уређења са предлогом начина за испрaвљање узрока нашег пада

  • “Урушавање друштвених вредности, и следствено томе слабљење заједнице, долази кроз недруштвена уређења као што је извикана демократија. Непознавањем уређења које је надмоћно у односу на демократију, као и непознавањем штетности које она доноси, догма демократије постала је основа разбојничког деловања запада, против којег није било одговарајућег одговора. Држава која примени у целости демократска правила игре, престаје да постоји кроз два до три изборна круга а само случај може да је задржи у том пропадању
У овој књизи се описује начин на који држава, као највиша народна тековина, може да се разгради, шта су неопходни предуслови и наравно како се од тога заштитити. Описани су и основни проблеми демократије и због чега она разара народно биће.
(Држава је кровна заједница која вредности пресликава на све подређене заједнице које се у књизи појединачно само местимично помињу јер је принцип деловања исти; као што су нпр. академија наука, универзитети, војска, спортска удружења, јавна гласила, итд, због чега је овај проблем од животног значаја за сваког појединца у друштву.)
Као најважнији део књиге наводи се начин како да се демократија окрене у своју супротност и да заједницу учини тврђавом у сваком смислу и жељним уточиштем сваког благородног појединца.
Важност исправљања проблема које носи тренутно уређење се описује у последње три главе где се најпре указује како ће изгледати наше сутра ако се ништа не промени, затим се читалац упућује на сложени мисаони рат и дубину нашег пада до сада, и на крају, у последњој глави налази се избор изјава истакнутих мислилаца и делатника и са запада и са истока чија је намена да освести и пробуди сваког успаваног грађанина наше отаџбине.

Ова књига се чита да би се поклонила!”

КЊИГА СЕ МОЖЕ НАРУЧИТИ НА ТЕЛЕФОН 064/224 334 9

(НАРУЧИЛАЦ СНОСИ ТРОШАК СЛАЊА – ТЗВ. ПОШТАРИНЕ)