Звер из Апокалипсе се огласила!

Валериј Филимонов

 

Конгрес САД је прихватио нацрт закона из 1994. године „Јачање борбе против прекршаја са злочиначком намером“

 

 

Од 20. до 26. децембра 2016. било је много сајтова који су објавили вест „У САД је донет закон о чиповању људи“. У њему се конкретно тврди: „8. децембра је Представничка палата Конгреса САД са 346 гласова „за“ и 66 „против“ донела закон H.R. 4919, познатији као закон Kevin and Avonte који влади САД даје право да у држављане САД са „нервним растројством“ убацује поткожне микрочипове са радио-модулом RFID.

У наведеној вести се каже и следеће: „Циљ тог програма, како то пише у Закону, је „праћење људи који су малоумни у различитим облицима, нпр. који имају Алцхајмерову болест, или деце са сметњама у развоју – са аутизмом, којима је потребна заштита од средине у којој се нађу“. Тај закон предвиђа и консултовање генералног тужиоца са секретаром у Министарству здравља и социјалних служби, као и са другим организацијама, са циљем да се установи систем којим би се то праћење обављало.

Иницијатори тог закона тврде, као и увек, да ће његова примена помоћи да се предухитре многи несрећни случајеви и трагедије до којих долази код особа са нервним растројством. Аутори се позивају на статистику која описује око 100 случајева од 2011. године када су аутистична деца гинула у несрећним случајевима зато што су се нашла у непознатој средини. Осим тога, наводи се и да чиповање неће бити инвазивно, да ће процедура бити могућа само на добровољној бази, и неће бити јако скупа.

Међутим, противници тог закона потпуно образложено изјављују да се планира да се он због нечега користи не за криминалце, терористе и илегалне мигранте, већ за „људе са сметњама у развоју“. Тај термин се тумачи врло широко и понекад неправилно, а и сам програм не предвиђа изузетке за његово коришћење код других особа, што влади и органима здравства даје практично неограничене могућности за злоупотребу и његово коришћење против било ког становника САД. По речима противника тог закона, тај програм представља тројанског коња за формирање полицијске државе која ће потпуно, у свему, контролисати своје становништво.

Закон омогућује здравственим органима и властима да одлучују ко од становника може да буде укључен у програм чиповања, без ослањања на резултате испитивања њихове свесности и психичког здравља. Закон такође врло широко тумачи израз „психичко растројство“, укључујући у њега и ADHD (Синдром хиперактивности и дефицита пажње – Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) и биполарна растројства (ендогено психичко растројство, које се јавља у облику афективних стања). Али је најинтересантније да у психичка растројства званично спада и такозвано „невољење власти“, описано у закону као Oppositional Defiant Disorder (растројство изазвано стањем опозиције). Тај закон омогућује да се микрочипови убацују под кожу било ког Американца који размишља као опозиционар, и да после тога над таквом особом стиче потпуна контрола.

Неки Американци се у вези с тим законом присећају многобројних проповедника и пророка који су прорицали долазак Антихриста на земљу. На пример, врло популаран у САД телевизијски проповедник Joel Osteen је тај догађај овако описивао: „Он ће доћи као анђео светлости, са поклонима за све Американце. Обећаће да ће да излечи рак и многе друге болести. У том периоду ће на улицама владати немири и хаос, насиље ће представљати уобичајену појаву. Нижа класа ће дићи устанак против више. Много људи ће пропасти, или ће једноставно ишчезнути. Тај, што личи на анђела светлости, људима ће рећи да би требало да би сви они требало да се прате помоћу чипова за GPS-праћење. Прво ће чиповати психички неуравнотежене, за њима затворенике, па децу, и најзад – одрасле. Захваљујући том чипу власт може да натера сваку опозицију да заћути, да зауставља рад срца и да у сваком човеку изазива рак“. Има много Американаца који су склони да поверују тим пророчанствима.

А практичнији материјалисти се присећају речи Бенџамина Франклина: „Они који жртвују слободу због безбедности – неће имати ни једно, ни друго“.

Ми треба да очекујемо ширење тог искуства – прво по земљама Запада, а затим – агресивну информациону кампању и лобирање за њу у Државној думи Руске Федерације, већ у најскорије време“, – тако се завршава тај чланак.

А шта се у ствари догодило? Нацрт закона H.R. 4919 је стварно изгласан, постао је закон. И то у оба Дома Конгреса САД. Његов тачан назив је: „Уношење измена у Закон из 1994. године под називом „Јачање борбе против прекршаја са злочиначком намером“ („The Violence Crime Control and Law Enforcement Act of 1994″)“.

Нацрт закона предвиђа да се преко конкурса дају грантови медицинским установама, државним и локалним здравственим органима или установама јавне безбедности и некомерцијалним организацијама ради припреме активних програма (помоћи и планирања, пројектовања, формирања, експлоатације) у трагању за изгубљеним или несталим у различитим облицима деменције и Алцхајмерове болести и деце са манама у развоју, таквим каква је нпр. аутизам.

У тексту нацрта закона нема ни речи о „микрочиповима са радио-модулом RFID“, али се више пута подвлачи да уређаји за праћење морају бити неинвазивни и „не-стални». То значи да у односу на било коју технологију или уређај, процедура «не оставља спољашњи или унутрашњи маркер, или модул који се имплантује, или неки други елеменат којим се врши праћење». Инвазивни (лат. invasio – инвазија, принудно убацивање) – онај који има везе са пробијањем у организам (споља – ка унутра). Шта значи «Не-стални елемент» требало би да је свима разумљиво. То може да буде наруквица, плочица, или ознака који се ставља на одећу.

У нацрту се констатује и: «Најкасније 120 дана од дана ступања на снагу овог закона генерални тужилац САД-а, после усаглашавања са министром здравља, са социјалним службама и главним научно-истраживачким организацијама, одређује стандарде и најефикасније начине за усвајање технологије праћења, коришћењем неинвазивог и „не-сталног“ уређаја“.

У документу се говори и о потпуној добровољности коришћења тих технологија: „Добровољно учествовање. Ништа из овог Закона не може да се протумачи као захтев да родитељ или старатељ обавезно користи уређај за праћење као контролу где се одрасла особа или дете налазе.“

У нацрту закона није било ни потврде за речи да: „Закон даје врло широко тумачење „психичког растројства“, укључујући и ADHD и биполарна растројства. Али – најинтересантније је да је у психичко растројство укључено и такозвано „невољење власти“, које је у Закону описано као Oppositional Defiant Disorder (растројство изазвано стањем опозиције). Тај закон омогућује да се микрочипови са модулима за праћење постављају испод коже било ком Американцу који опозиционо размишља, тако да се у будућности над њим има потпуна контрола“.

Баш велика ствар – отрежњење и разум. Несумњиво је да прихватање закона о коме говоримо треба да изазива одређени немир на плану могућег проширења примене правне праксе, што ипак треба да се ради и уз духовно размишљање.

Нема сумње да ће раније или касније технологије електронске идентификације довести до коришћења уређаја или модула који ће бити имплантирани и недељиви од људског тела. Још почетком ’90-х година на то је упозоравао преподобни Пајсије Светогорац: „То верницима треба саопштавати тако да им се у душе увлачи благи немир који ће их натерати да се правилно припреме.“ При том је велики старац подвлачио: „Не треба их доводити у стање панике, зато што ће у тежак положај да доспеју не само хришћани, већ и они који ће стићи са ђаволове стране“.

А затим је о томе говорио и наш драги старац – архимандрит Кирил (Павлов): „Мислим да је то сада прва етапа – бројеви, а затим ће доћи електронска картица. Сада је још прилично једноставно, затим ће бити компликованије да се извучемо, а после тих картица ће бити и модул“.

Стварно, постепеност увлачења човека у светски систем тоталне контроле и потпуног управљања сваким човеком и друштвом је увек иста: идентификациони број – смарт-карта са идентификационим бројем – идентификациони модул који се неће моћи одвојити од људског тела. Систем цифарског кодирања људи је уведен како би се на крају на тело човека поставио „цртеж-модул“ . То је јединствен процес!

Али информација о увођењу овог или оног начина и средстава за идентификацију човека треба да буде проверена, прецизна и да се не може негирати, иначе може да посеје панику међу духовно недовољно јаким људима, а опонентима може да да повод за образложену критику. А када ствар дође дотле – више нико неће поверовати да је наступило ОНО време…

Познато је да су у ЕУ и Русији званично објављени концептуани документи у којима су дате препоруке и наведени конкретни рокови за усвајање електронских идентификационих модула у свакодневни људски живот као новог начина постојања човека у јединственом глобалном дигиталном друштву.

То не значи да ће код грађевинара „електронског Вавилона“ све проћи тако глатко. Хвала Богу, постоји још велики број људи који мисле својом главом и који се боре против стварања „новог светског поретка“ антихристовог, који се боре за своја законита уставна права и који раде у потпуном складу са званичном позицијом Руске православне цркве.

И није паника, није страх земаљски, људски пред противником Бога и „сином погибије“, како то желе да представе његове присталице глобализације, већ страх Божји који просветљује душе, и жеља да се Господу и блиским служи у истинској љубави, и да се руководи православцима, који се не плаше да укажу на светско зло и да се боре са вапијућим безакоњем.

 

 

 

ПРЕВОД ФСК

ИЗВОР: http://ruskline.ru/special_opinion/2016/dekabr/zver_iz_apokalipsisa_nachal_svoyu_rabotu/