Захарова: Иза антируске кампање у Црној Гори стоји власт у Подгорици

„ПРЕМИЈЕР ДУШКО МАРКОВИЋ НИЈЕ ИЗДРЖАО А ДА СЕ НЕ УХВАТИ ЗА ТЕЗЕ КОЈЕ СЕ КОРИСТЕ У САД И ЕУ“

 

  МОСКВА сматра да су тврдње о мешању Русије у унутрашње ствари Црне Горе потпуно неосноване, и да власти у Подгорици стоје иза антируске информативне кампање када је реч о ситуацији у тој земљи, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Премијер Црне Горе Душко Марковић није издржао а да се не придружи коришћењу теза које се у последње време нашироко користе у САД и ЕУ и оптужио Москву и неке руске специјалне службе у мешање у унутрашње ствари у тој земљи (Црној Гори)“, казала је Захарова на конференцији за штампу.

По њеним речима, специјални тужилац Миливоје Катнић је „отишао још даље, покушао је да развије ту мисао, помињући присуство специјалних снага Федералне службе безбедности на црногорској територији“.

„Све те изјаве су апсолутно неосноване, на жалост, њих објављују медији, у принципу без узимања у обзир руске позиције. Ако се позиција Русије и помиње, то се чини успут, и наравно, непропорционално и информацији која се објављује“, навела је Захарова.

  Специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић изјавио је у недељу да су неки руски државни органи умешани у припремање државног удара у Црној Гори, с циљем да се спречи улазак земље у NATO.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков демантовао је у понедељак Катнићеве наводе, оценивши да је неодговорно изговарати тако озбиљне оптужбе без доказа.

 

 

       ИЗВОР: Бета