ЗА СВЕ ЈЕ КРИВ НАТО: Ово није македонска, већ балканска криза

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић је рекао да то што се дешава у Македонији није македонска већ балканска криза.

„Поново имамо дестабилизацију Балкана. За ову кризу је крива бриселска администрација и владе западних земаља и НАТО. Креатори ове кризе су управо на овим адресама“, рекао је Галијашевић за Пинк.

Он је рекао да оно што остаје Србији, па и следећој мети после Македоније, а сматра да је то Црна Гора, јесте да пруже подршку и сарађују са македонском владом и заједно наступају у одбрани интегритета сваке државе појединачно.

Галијашевић, међутим, каже да то ипак није реално и да ниједна од тих држава неће организовано наступити у пружању помоћи суседу, односно неће бити јединствене као Албанци.

„Црна Гора је следећа и због тога се не потписује споразум о демаркационој линији и разграничењу између Косова и Црне Горе“, казао је он.

Галијашевић истиче да се у два правца одвија дестабилизација Балкана: кроз албански национализам и форму исламског радикализма и тероризма, што подржава Запад како би спречио Русију да оствари било какав утицај на Балкану.

Подсетимо, након што је гласовима социјалдемократа и албанских партија Талат Џафери изабран за председника парламента настао је хаос на улицама Скопља и у згради Собрања. Македонски медији јављају да су маскиране особе упале у зграду Собрања у Скопљу и да су сада због окршаја крваве главе лидера СДСМ-а Зорана Заева и посланика те странке Дамјана Манчевског. Има још повређених.