Вучић победник у првом кругу, Јанковић други, Јеремић тек четврти, а Шешељ пети са 4,4 одсто гласова

ОБРАДОВИЋ ОСВОЈИО ДУПЛО ВИШЕ ГЛАСОВА ОД ЧАНКА, РАДУЛОВИЋ – ПОСТАВЉЕН НА МЕСТО

 

КАНДИДАТ владајуће коалиције Александар Вучић освојио је око 55 одсто гласова и највероватније победио у првом кругу, изјавио је вечерас представник агенције Ипсос Срђан Богосављевић.

Богосављевић је рекао да је према узорку од 85,7 одсто обрађених података, Вучић освојио 55 одсто гласова и да то може да се промени за 0,2 до 0,3 одсто, али да његова победа вероватно неће доћи у питање.

Према Ипсосу, на другом месту је Саша Јанковић са 16,3 одсто, Лука Максимовић је трећи са 9,4 одсто док је Вук Јеремић освојио 5,7 одсто гласова бирача.

Он је додао да је Војислав Шешељ освојио 4,4 одсто гласова док су сви остали испод 2,5 одсто гласова.

Бошко Обрадовић освојио је 2,2 одсто гласова бирача, Саша Радуловић 1,4 одсто, Милан Стаматовић 1,3, Александар Поповић 1,1, Ненад Чанак 1,1 и Мирослав Паровић 0,3 одсто подршке бирача.

И Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) саопштио је вечерас да је, према до сада обрађеним изборним резултатима, победник данас одржаних председничких избора кандидат владајуће коалиције Александар Вучић.

Представник ЦеСИД-а Ђорђе Вуковић изјавио је да ће резултати до краја пребројавања можда моћи да се измене за један или два одсто, али да је извесно да је Вучић победио и да неће бити другог круга.

Према подацима ЦеСИД-а на 72,2 одсто пребројаних гласова, Вучић је освојио 56,1 одсто гласова, а Саша Јанковић 15,2 одсто.

Кандидат Лука Максимовић (Љубиша Прелетачевић Бели) освојио је 9,5 одсто, а Вук Јеремић 5,8 одсто.

 

 

 

ИЗВОР: Бета, Факти