Вучић открио како су у Бриселу „шутирали“ њега и Николића и како су „правила“ мењана сваких 15 минута

ПРИЗНАО ДА СУ ИМ РЕКЛИ ДА НЕ МОЖЕ БИТИ НИ РЕЧИ О ФОРМИРАЊУ ЗАЈЕДНИЦЕ СРПСКИХ ОПШТИНА

 

  • Признао и да су он и председник Србије пристали да теме дијалога у Бриселу буду промењене у ходу и да су, упркос томе, исказали спремност да се договоре, али да им је тада речено да договор неће бити постигнут и да не може бити речи о формирању Заједнице српских општина
  • Потом се пожалио: „Онда вам кажу: Хајде да решимо мост (у Косовској Митровици). Онда смо постигли договор и прихватили решење, само да нам кажу како ће да буде то дизајнирано, да ли ће бити стубићи и да ли ће да се увлаче… И када смо прихватили све што се од нас тражило, после консултација са Србима из Митровице, онда су нам рекли: Заборавите, нисмо разговарали
  • „Нико из ЕУ не може да каже да сам слагао и једно слово. И то сам ублажио јер када би народу у Србији рекао како то стварно изгледа, народ би псовао мене а немојте да вам кажем шта би њима рекао…“
  • ФАКТИ: Премијер се, ево, држи тако као да Србија треба да жали њега и Томислава Николића. Само, Србија нема разлога да их жали. Све што им се догодило – сами су изабрали,  сами су на то пристали и то није никакво њихово жртвовање ни за Србију и ни за Србе на КиМ. Зна и он да ствари тако стоје и зато тврди да ЕУ нема храбрости да каже да је кривица за кршење договора на Приштини. А не ради се, као што и врапци знају, о немању храбрости јер ЕУ још од 1999-те прави другу шиптарску државу и отима Србији њену Свету земљу. Отуда и мењање правила на 15 минута и све остало…

 

 

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић оптужио је данас Приштину да је опструирала разговоре у Бриселу јер не жели постизање договора али и представнике Европске уније да су им у томе помогли тако што су допустили да се тако понашају.

Након сусрета са премијером Црне Горе Душком Марковићем у Београду, Вучић је рекао да су теме дијалога у Бриселу промењене у ходу, а када су представници Београда исказали спремност да се договоре – онда им је речено да договор неће бити постигнут и да не може бити речи о формирању Заједнице српских општина.

„Онда вам кажу: Хајде да решимо мост (у Косовској Митровици). Онда смо постигли договор и прихватили решење, само да нам кажу како ће да буде то дизајнирано, да ли ће бити стубићи и да ли ће да се увлаче… И када смо прихватили све што се од нас тражило, после консултација са Србима из Митровице, онда су нам рекли: Заборавите, нисмо разговарали“, рекао је Вучић.

Он је рекао да нико из ЕУ не може да каже да то није истина и оптужио их да немају храбрости да кажу да је кривица за кршење договора на Приштини.

„Нико из ЕУ не може да каже да сам слагао и једно слово. И то сам ублажио јер када би народу у Србији рекао како то стварно изгледа, народ би псовао мене а немојте да вам кажем шта би њима рекао… На сваких 15 минута су се мењала правила… И када би се Срби навикли на нова правила и почели да добијају, судија би променио правила“, рекао је Вучић.

Он је оценио да је прича о зиду код моста у Косовској Митровици од самог почетка била кључна тема а да никог није било брига због чега четири године нико ништа није урадио по питању формирања ЗСО.

„Четири године имамо ЗСО у најважнијем папиру и никакве панике нема. Баш их брига. Не мора ни сутра, не мора никада“, рекао је Вучић и оптужио „насилнике из Приштине“ да на силу желе да ураде нешто.

     Вучић је оценио да Србији најмање одговара евентуални прекид дијалога и било каква криза, јер постиже успехе у економији. Такође је додао да изазивање кризе одговара оној страни која има проблеме које решава тако што ствара регионалне проблеме.

   Он је, међутим, оценио да дијалог неће бити прекинут јер увек мора да се разговара.

        Вучић поново није желео да именује амбасадоре који су се занимали за покрете српске Жандармерије, али је рекао да им је рекао све што је мислио.

„А то да нам неко одређује да ли ће наше јединице да буду у Краљеву или Крагујевцу – то нека забораве. И то ћу да им понављам док ме не смене. Србија је независна земља, то нека одређују негде другде…Има сада сваке недеље да премештамо своје снаге… Небојша (Стефановић), јеси ме чуо?“, рекао је Вучић.

 

 

        ИЗВОР: Бета