Вучић најавио да ће још један део Србије отићи странцима – две француске фирме бациле око на БГ-аеродром

НА ПАРИСКОМ ФАКУЛТЕТУ ПОЛИТИЧКИХ НАУКА ОДРЖАЋЕ ПРЕДАВАЊЕ „СТАБИЛАН БАЛКАН КАО УСЛОВ НАПРЕТКА ЕВРОПЕ”

 

    ДВЕ француске компаније заинтересоване су за београдски Аеродром “Никола Тесла”, изјавио је вечерас у Паризу премијер Србије Александар Вучић и најавио долазак нових француских предузећа на тржиште Србије.

“Очекујемо ширење капацитета постојећих француских компанија у Србији, а отвараће се и нове”, казао је премијер за Радио-телевизију Србије.

       Он је навео да постоји интересовање компанија средње величине француске ауто-индустрије и ИТ сектора.

Вучић је рекао да француске компаније у Србији запошљавају 11.000 радника и за новембар најавио долазак делегације француских привредника у Београд, када би могли да буду конкретизовани нови договори.

По речима Вучића, који се налази у званичној посети Француској, разговарало се и о инфраструктурним пројектима као што је метро у Београду.

Француски премијер Мануел Валс ће вечерас приредити вечеру за делегацију Србије која сутра завршава тродневну посету Француској.

Вучић ће се у петак састати са председником Француске Франсоом Оландом, а поподне ће одржати предавање на Факултету политичких наука у Паризу на тему “Стабилан Балкан као услов напретка Европе”.

 

         ИЗВОР: Бета