Војни врх САД штампао стрип-инструкције за војнике у којем NATO губи, а Украјина је део РФ

ЗАПЛЕТ ПОЧИЊЕ 2027. ГОДИНЕ КАДА РУМУНИЈА ОДЛУЧУЈЕ ДА СЕБИ ПРИСАЈЕДИНИ МОЛДАВИЈУ

 

  • Амерички војници имају прилику да гледају и читају како руске сајбер-снаге као од шале избацују из игре беспилотне летелице алијансе, а потом високотехнолошким наоружањем уништавају њене тенковске јединице

 

САЈБЕР-институт Војне академије САД у Вест-Поинту објавио је приручник за америчке војнике у форми стрипа у којем територију Украјине прикључио руској Федерацији 2027-ме године.

Стриповани приручник са инструкцијама за војнике у различитим ситуацијама у којима се могу суочити са сајбер-претњама.

Стрип оперише догађајима који почињу у 2027-ој години када Румунија одлучује да се уједини са Молдавијом. Тачније, одлучује се на то једнострано и тиме „прелази црвену линију за Русију“.

Та „црвена линија“ се потпуно подудара са југозападном границом данашње Украјине. Међутим, аутори стрипа-инструкције нису се огрешили само о границе и суверенитет Украјине.

У стрипу се, наиме, способност да се NATO нови са Русијом фактички спушта „у блато“. Јер, амерички војници имају прилику да гледају и читају како руске сајбер-снаге као од шале избацују из игре беспилотне летелице алијансе, а потом високотехнолошким наоружањем уништавају њене тенковске јединице.

 

Следи „победнички напад“ који се завршава „незамисливим“: Русија запоседа амерички конзулат у једном од градова.

Према сижеу, због намера Румуније NATO и Русија изводе (2027-ме) војне маневре с две стране руске западне државне границе. У једном моменту, неке јединице одступају од плана маневара, у борбу улазе роботи и започиње конфликт великих размера.

Сарадница академије, потпуковник Натали Ванети, објаснила мотиве наручилаца стрипа:

„Ми смо увек били победници. Шта ће бити ако то у будућности више не будемо? Шта ако услови сајбер-ратовања измене правила ратовања? Не треба ли се за то припремити? Наш задатак је био да онемогућимо стратешко изненађење за Оружане снаге САД“.

Према њеним речима, приручник је намењен обичним војницима САД, али и младим официрима…

 

 

ИЗВОР: Факти