ВОЈНА НЕУТРАЛНОСТ СРБИЈЕ ИЛИ ИЗДАЈНИЧКО СВРСТАВАЊЕ УЗ НАТО

  • Пред Народне посланике Србије, пре пет дана је стигао предлог Закона за потврђивање већ потписаног споразума са НАТО пактом у вези подршке и набавке о сарадњи у области логистичке подршке!!
  • Зашто такав Споразум, који су диктирали Американци и њихови домаћи послушници није сачињен и на српском језику (зато што је тако предвиђено Уставом као званичним језиком у Србији), већ на енглеском и француском?
  • НАТО особље је ослобођено и неће моћи да подлеже било ком домаћем нити међународном суду, што значи да ће они бити у могућности да ураде у Србији шта год зажеле, чак и у слободном времену, почев од сексуалног узнемиравања наших жена, сестара или ћерки, упада у приватне поседе и чињења штете под различитим изговорима, преко намерног наношења телесних повреда било ком лицу становнику Србије, или у крајњем, изазивања његове смрти!

 

 

НАТО канцеларија смештена у сред зграде Министарства одбране Србије, само уз помоћ оловке и папира, за свега неколико година постојања, остварила је учинак хиљаду пута већи него што су то учиниле тоне авионских бомби (осим уранијумских) бачених на Србију током 78 дана НАТО агресије, зато што је испословала да држава Србија потпише све споразуме са НАТО пактом а на сопствену штету!!

После петог октобра двехиљадите, ниједан министар одбране Србије није желео да поднесе оставку и часно оде са функције због угрожавања система одбране Србије, па је илузорно и помислити да би и последњи министар оставку могао да поднесе “часно” макар и због женских колена у клечању!!!

То је само потврда, да систем одбране Србије већ годинама ни два посто нико не шљиви…..

Пред Народне посланике Србије, пре пет дана је стигао предлог Закона за потврђивање већ потписаног споразума са НАТО пактом у вези подршке и набавке о сарадњи у области логистичке подршке!!

Такав споразум је ћутке био потписан још у септембру прошле године, а наши народни трибуни треба да га озаконе, чија се садржина још у старту коси са одредбама Устава Србије, уз чињеницу да су одредбе споразума против интереса државе, српског народа и њених грађана!!

Зашто такав Споразум, који су диктирали Американци и њихови домаћи послушници није сачињен и на српском језику (зато што је тако предвиђено Уставом као званичним језиком у Србији), већ на енглеском и француском??? И колико тако написаних споразума је “власт у Србији” до данас потписала!!???

У том диктираном споразуму, поново се наглашава да је Србија дужна да пружи потпуни имунитет и гарантује све привилегије свим члановима те НАТОорганизације која ће боравити у Србији. Наглашава се да Република Србија ослобођа особље (ове НАТО организације), од одговорности за било какву учињену штету према нашој држави и њеним грађанима у току боравка у Србији!!!

НАТО особље је ослобођено и неће моћи да подлеже било ком домаћем нити међународном суду, што значи да ће они бити у могућности да ураде у Србији шта год зажеле, чак и у слободном времену, почев од сексуалног узнемиравања наших жена, сестара или ћерки, упада у приватне поседе и чињења штете под различитим изговорима, преко намерног наношења телесних повреда било ком лицу становнику Србије, или у крајњем, изазивања његове смрти!!

Србија сноси све финансијске трошкове овој организацији за сваку врсту њиховог роварења по држави, и плаћа све штете ако наводно неко треће лице учини овој организацији и агенцији!!!! Наглашено је да Србија сноси и све ризике који настану у току пружања НАТО “подршке или услуга”.

То отприлике може да значи да је Србија дужна да плати наводну штету снагама НАТО, нпр. ако неки наш грађанин пљуне у кафани или се потуче и пребије неког од НАТО особља!!! А о евентуалној смрти НАТО војника при некаквој тучи, не сме се ни помислити јер би такав случај био дебело плаћен из буџета Србије.

Али ако је последица догађаја супротна и при истом случају последице претрпи неки наш грађанин Србије, онда је све дозвољено и без икаквих одговорности по НАТО особље.

То може да значи и да нпр. ако се испробава дејство неког новог оружја на становништво за нпр. разбијање демонстарација, па настану последице по здравље људи због тога, НАТО организација и агенција имају имунитет и штета коју направе биће им опроштена.

Чак пише да опрема која се испоручи може да буде неисправна или опасна и да не мора да постоји никаква гаранција за било какав недостатак!!!

Целокуопно особље ужива дипломатски имунитет према одредбама Бечке конвенције, и ослобођени су плаћања пореза, царина, пдв-а, и других дажбина, и могу увозити опрему коју желе без икаквих оптерећења.

Особљу ове организације и агенције се омогућава да несметано користе све ресурсе Србије, као и слободан пролаз и приступ свим објектима за које они буду сматрали да су неопходни за пружање ове услуге, на читавој територији Србије!!!!

Наглашено је да се особљу НАТО, на њихов захтев мора одобрити приступ свим државним и приватним објектима у којима се ради, укључујући и оне у којима се врше испитивања и пробе!!!

Такође је наглашено да сва документа која ће се састављати морају да буду написана на енглеском и француском језику, али не и на српском!!!

А Република Србија је као војно неутрална, и глуми такву “неутралност” пред сопственом јавношћу…

Морамо да подсетимо на огромну блискост Србије са НАТО, па ћемо поменути само неколико такозваних споразума потписаних на штету наше државе:

Вук Драшковић, тада на функцији Министра иностраних послова, потписао је споразум о транзиту НАТО трупа 18.јула 2005.г.

Тадић је потписао СОФА споразум са САД 07.09. 2006., а исте године је потписан са Министарством одбране САД још један споразум о снабдевању и узајамним услугама између МО РС и МО САД  без  користи за систем одбране наше државе, али се зато за без икакве потребе намећу материјалне и финансијске обавезе Србији у случајевима када год то буде било од користи за америчку војску на територији Србије!!!

Поред свих осталих, у међувремену потписаних споразум са НАТО а различитог назива и садржине, марта месеца прошле године Дачић и Гашић су потписали ИПАП споразум који је задња степеница пред формално учлањење Србије у тај пакт.

А у јулу месецу исте године, Србија је потписала и СОФА споразум са НАТО снагама у Србији којима се даје пун имунитет по било ком основу и за било које кривично дело учињено, чак и против тела и живота становника Србије када се нађу на нашој територији , па тако да званично учлањење Србије у НАТО није ни потребно!!

Пошто смо наводно војно неутрални, и да је нашим политичарима на власти и Министру одбране стало до модернизације Војске и одбране Србије, занимало би нас да нам саопште и прикажу које све бенефите је Србија добила од онако срочених споразума пуних обавеза и трошкова за нашу државу, као и да нам покажу неки сличан докуменат-споразум потписан и са нпр. Руском федерацијом, у коме се гарантује истоветан имунитет и њиховом особљу на нашој територији!!!

Народни посланици ће на жалост гласати да идемо код ОВИХ који су нас самовољно бомбардовали и то нису сматрали као ратни злочин, а не сагледавајући последице такве агресије, нас су сматрали злочинцима…!!!

 

 

ИЗВОР: Гето Србија