Владислав Ђорђевић: Како смо Бошко Обрадовић и ја претукли две жене

Јуче – у суботу 16. септембра – представници Двери су око 14 h дошли испред зграде ТВ Пинк захтевајући да се укину ријалити емисије, јер пропагирају проституисање. Захтев је оправдан и подржавам га.

 

 

Али феминистичком и хомосексуалном лобију није у интересу њихово укидање, па је режирао перформанс с циљем да се компромитују Двери. Наиме, једна новинарка је пала на земљу из чиста мира симулирајући да је повређена. Одмах су се створила кола хитне помоћи, а ТВ Пинк је известио да су две жене претучене. Одмах су ту дезинформацију пренели многи медији са циљем да компромитују не само Двери, него и све мушкарце као насилнике.

Колика је моћ медијске манипулације сведочи и чињеница да је на њу насела и моја мама. Када сам се вратио с протеста, на радном столу чекало ме је мамино писмо: „Сада знам где си отишао било је на вестима на протест Двери и 2 новинарке Пинк ТВ су претукли и сутра ће се наставити баш би волела да и Тебе претуку и Обрадовића.”

Када мајка сугерише да је њен иначе мирољубиви син неког претукао или бар био у друштву оних који су неког претукли, а заправо није ни био на месту догађаја, па чак и у праведном гневу прижељкује да му се то врати, онда је то јасна индиција да медијско испирање мозга делује успешно. Будући да су гледаоци наших телевизија махом образовања и критичке свести моје маме, онда се може очекивати да ће се лажи о насиљу над женама и даље ширити.

Лезбијско-феминистичке дезинформације о насиљу над женама бујаће докле год против њих не дигну глас честите жене. Зашто ћуте?

(Фејсбук страница Владислава Ђорђевића)

 

Владислав Ђорђевић: Одржавање слободарског пламичка

Јуче – у суботу 16. септембра – био сам у Београду на протесном митингу испред Владе Републике Србије. Говорили су народни посланици Двери Бошко Обрадовић и Срђан Ного, Коста Чавошки, председник Политичког савета Двери и госпођица Анђела Влајић. Говорили су и представници синдиката. Указивали су на тежак положај отпуштених радника. Србија је држава која у Европи има најнижу просечну плату, најнижи минималац и највећу стопу незапослености. Али ту реалну Србију није могуће видети на медијима. Живимо у медијском симулакруму реалности. Стога сам држао транспарент „Систем те лаже”.

 

Из солидарности према напаћеним радницима од Владе до зграде РТС-а носио сам транспарент „Овако више не може. Радници нису робови”.

Испред зграде РТС-а говорио је и Милан Стаматовић председник „Здраве Србије”. Бошко Обрадовић је том приликом истакао да РТС спроводи цензуру и развија култ личности Александра Вучића. Он је у себи спојио три функције: председника Србија, в.д. председника Владе Србије и председника СНС-а.

На протесту је било око 1500 протестаната. То није довољно за политичке промене, али има велики репрезентативни и симболички значај, јер сугерише да се одржава слободарски пламичак.

(Фејсбук страница Владислава Ђорђевића)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

ИЗМЕНА: Овај чланак промењен је 17. 9. 2017. у 8:38 – додат је цео први текст и промењен главни наслов.

 

 

 

ИЗВОР: Стање ствари