ВЕЛИКА ПРЕВАРА ЧОВЕЧАНСТВА: Нема “светске финансијске кризе”. Има рушења пирамиде долара Федералног резервног система (САД)

Федерални резервни систем (САД)  је приватна фирма, која уједињује 12 “федералних банка” и све налазе на териториЈи САД.  Одликују се тиме да имају право  емитовања своје банкноте и клириншког “USD” (долара). Поред тога, дају држави САД кредите и зајмове, а такође продају по целом свету свој долар као робу, на велико и у облику кредита у замену за реална материјална добра или за различите политичке одлуке.

До 1971, године долар Федералног резервног система имао је златну подлогу, но потом је “потезом пера” наметнуто решење да нема слободне размене долара за злато, па је све претворено у најпримитивнију пљачку.

Године 1971. и  сам долар био је роба број један због његовог статуса основне светске резервне валуте. То јест, све Централне банке света биле су у обавези да имају ову валуту, ако желе да буду банке, а сви трговински уговори из области енергетике морали су садржавати одредбу да се роба плаћа у америчким доларима, тј. новцу приватне фирме под називом Федерални резервни систем.

Ради промоције ове робе на светском тржишту власника новца, формирана је финансијска пирамида, а као инструмент спровођења одлука кориштене су САД и друге државе које оне контролишу, затим војне алијансе, али и приватне банке, корпорације, медији, друштвене и политичке организације, научне институције итд. и то по целом свету.

Но, свакој финансијској пирамиди дође крај, а овој организвоаној од Федералног резервног система је то сада. Наштампаних долара је превише, чак два пута више од реалне подлоге. Пирамида дугова и кредита је због тога на ивицу рушења, гигантске финансијске рупе су спремне да све прогутају, наравно са непридвидим за човечанство последицама.

Ово је аксиом. Математика и ништа лично.

 

 

 

ПРИРЕДИО: Центар академске речи

 

 

 

ИЗВОР: cont.ws