Велика Британија посустаје у борби са албанском мафијом

 

Међу тзв. етничким криминалним групама, који тероришу Велику Британију, особеном суровошћу издвајају се Албанци, који су дошли из српске покрајине Косово и Метохија, а која је постала «независна» држава благодарећи и подршци Лондона. Сада, како пише The Daily Mail, Албанци са Космета плаве Британију криминалцима. Основни вид криминала којим се Албанци баве је трговина наркотицима.

Познато је да је албанска мафија једна од већих контролора наркотика у свету. Према подацима експерата преко Косова (базе Бондстил, где слећу америчко-британски авиони са наркотицима из Авганистана) око 80 посто свих наркотика доспева у Западну Европу. Албанци су успоставили и добре односе не само са достављачима дроге из Авганистана, него и онима из Јужне Америке, те засипају Британију кокаином и другим наркотицима.

 

 

Осим наркотицима, Албанци се баве трговином људима, посебно женама за проституцију, ликвидацијама људи по наруџбини и крађом аутомобила. Лист London Daily News истиче да су Албанци међу најпрофесионалнијим убицама у Лондону. Ради се о суровим људима, који су и добро наоружани, док је криминална организација непробојна за агенте. Албанци са Космета прво пређу у Албанију, а потом у неку државу Европске уније.

У борбу са албанском мафијом Британија је послала велике полицијске снаге, које сваке недеље ухапсе око 50 Албанаца који се баве трговином наркотицима. Међутим, ипак нема резултата, јер ухапшени не одају никога од шефова. Осим тога, албанска мафија убрзано потискује конкуренцију, не само у Централној, него и Западној Европи, а новац стечен криминалом (ради се о милијарди долара на годишњем нивоу) пере у Европи преко легалних барова, ресторана, хотела, салона лепоте и слично.

 

 

 

ИЗВОР: Центар академске речи