УЗБУНА ЗА ЦЕО БАЛКАН – БИЋЕ РАТА! Албанија легализује националистички покрет ради отимања територија својих суседа (ДОКУМЕНТ)

Славиша Лекић, свештеник

 

 

 

„Добра вест за све чланове и присталице Покрета за Уједињену Албанију! Република Албанија (управо) је легализовала Покрет за уједињење Албаније“, истакао на својој Фејсбук страници његов главни идеолог и лидер Тахир Велију [1].

 

 

„Одлука о легализацији албанског националистичког покрета“ [2]

 

 

На сајту овог националистичког покрета још се каже: Покрет за Уједињену Албанију тражи природну заједницу албанских региона у јединствену, уједињену националну албанску државу, признату од Републике Албаније у складу са одлуком бр. 5620 – Суд у Тирани.

Покрет за Уједињену Албанију је добровољно удружење албанског народа, без обзира на религију, идеју, покрајину, политичко мишљење и социјално порекло, уједињује њихове амбиције за физичко и етничко ослобођење и уједињење.

 

Основни циљ Покрета за Уједињену Албанију је уједињење албанских територија у јединствену албанску нацију – Уједињену Албанију, а што доводи до крајњег циља целокупног решавања албанског националног питања правним актом од 28. новембра 1912. године.

Председник албанског покрета Тахир Велију наглашава да је основна сврха Покрета ослобађање и национално јединство, у складу са његовим статутом, овај циљ не може се мењати све до његове потпуне имплементације.

„Покрет за Уједињену Албанију има за циљ уједињење Републике Косова и Албаније у оквиру демократског референдума о институционалном уједињењу држава мирним путем.

Албански покрет покушава унификовати албанске територије које данас представљају природне границе Албаније, користећи сва демократска средства и методе за постизање националних циљева за национално ослобођење и поновно уједињење“, рекао је Велију и додао: „коначно, дошло је време за остварење амбиција албанског народа за национално уједињење, у складу са правним актом од 28. новембра 1912. године Скупштине у Валони, када је од стране представника четири албанске покрајине (вилајета) усвојена Декларација о независности Албаније у њеним природним и законским границама“.

Додуше, у листу „Shqipëria“ [3] Велију изјављује да на легализацију Покрета за уједињење Албанаца реаговао је из Атине српски министар спољних послова Ивица Дачић и његов грчки колега Никос Коцијас заједничким саопштењем, да су забринути због утицаја албанског фактора у региону Западног Балкана и додаје: „пре него што почну клеветати Републику Албанију и Републику Косово, Дачић и Коцијас нека зауставе своје геноцидне пројекте у виду етничког чишћења албанских територија које су заправо биле под њиховом окупацијом. Аутохтони Албанци под Србијом и Грчком су најдискриминисанији народ у Европи. Србија и Грчка доследно и по сваку цену покушавају да промене националну структуру становништва и изврше геноцид над албанском нацијом. Албанци не траже ништа више од свог права по међународним законима и конвенцијама. Албанска нација, као и све друге нације, треба да ужива легитимно и неотуђиво право да живи слободно и уједињено у складу с правом народа на самоопредељење и деколонизацију“, закључује Велију.

——————————–

1./. https://shqiperiaebashkuar.al/2017/07/shqiperia-shuplake-greqise-dhe-serbise-legalizon-levizjen-per-shqiperi-te-bashkuar/

2./. https://www.facebook.com/pg/LSHB.AL/posts/

3./. https://shqiperiaebashkuar.al/2017/07/shqiperia-shuplake-greqise-dhe-serbise-legalizon-levizjen-per-shqiperi-te-bashkuar/

 

 

 ИЗВОР: Васељенска