УЛТРАДЕСНИЧАРИ ИНДИЈЕ ПРЕДЛОЖИЛИ ДА СЕ СТЕРИЛИШУ ХРИШЋАНИ И МУСЛИМАНИ

У Индији представници ултрадесничарске партије «Шив Сена» (Shiv Sena) позвали су Владу Индије да све хришћане и муслимане који живе у овој земљи стерилишу, како би се смањио њихов број, извештава Gulf News.
Потпредседник партије «Хинду Маха Сабха» (Hindu Mahasabha) Садхви Дева Тхакур (Sadhvi Deva Thakur) изјавила је да се број хришћана и муслимана повећава, те да угрожавају хиндуисте, преноси The Times of India.
Према речима припадника партије «Шив Сена» стерилизацију треба разматрати као елемент планирања породице. Ово би омогућило овим конфесијама «не само да прехране своју децу, него и да их образују».
Два дана раније иста партија предложила је да све становнике Индије који исповедају ислам треба лишити бирачког права. Према подацима у Индији данас живи око 170 милиона муслимана и 24 милиона хришћана, те 968 милиона хиндуса. Укупан број становника Индије је милијарда и 210 милина људи.
Партија «Шив Сена» је хиндуистичка шовинистичка партија, која је основана 1966. године. Идеологију црпи из постулата хиндузма.