У СЕНЦИ ВАТИКАНА: Они су тајна војска која дрма светом, а одговор нам је пред носем!

  • Ватикан, најмања држава на свету, је срце Римокатоличке цркве и центар разних мистерија и тајни. Једна од њих је и најзатворенији ред католичких калуђера за који многи верују да вуче конце светских збивања

 

Тајни ред језуита основао је 1534. шпански свештеник Игнасио Лојола, иначе бивши војник, са још шесторицом истомишљеника. Од тада су језуити, иначе чисто мушки ред, на првој линији свих мисија Римокатоличке цркве као најватренији ратници католичанства. Међутим, брзо су постали агресиван, мистичан и веома утицајан ред.

Једни сматрају да су језуити заједница покварених, злих и невидљивих људи, други да су заиста Исусовци, а трећи да је то глобална организација чији је једини циљ да изазове нову кризу.

Абрахам Линколн рекао је: “Овај рат (Амерички грађански рат 1861-1865) никада не би ни почео да није било великог утјецаја језуита.” Семјуел Морс, аутор је књиге “Страна завера против слобода САД”, писао је: “Језуити су тајно друштво, попут масонског реда, с тим да су они још гори и још опаснији.”

Едмонд Париз написао је “Тајну историју језуита”, где наводи: “Јавност је скоро потпуно несвесна улоге Ватикана и његових језуита у започињању два светска рата. Такву ситуацију деломично можемо да објаснимо гигантском финансијском моћи Ватикана, којом су стекли превласт у многим аспектима, а нарочито од времена последњег рата.”

М . Ф . Кузак је 1896. написао књигу “Црни папа”: “У круговима Римске цркве поуздано се зна да се израз ‘Црни папа’ одувек користио за језуитског генерала, пошто он носи црну одијећу, за разлику од папе, који носи белу. Они римокатолици који не симпатишу језуите, а њихов број није мали, сматрају да тај Црни папа контролише ‘Белог папу’ чак и упркос томе што је овај први (Црни папа) у обавези да бар покаже послушност према овом другом.”

Сада је једна особа и Црни и Бели папа – папа Фрања је припадник Језуитског реда.

Немачки филозоф Фридрих фон Харденберг рекао је: “Никада у историји света није постојало такво друштво. Чак ни древни римски Сенат није имао тако јасан план за владање над светом.”

Ово су само неке у мору изјава о језуитима. Међутим, велика тајна крије се у самом Ватикану.

На базилику Светог Петра у Ватикану наставља се колона стубова полукружног облика. Ватикан званично сматра да стубови симболишу “грљење” верника. На њих се наставља авенија “Пут мира”, а заједно формирају кључ. Завршну фазу овог мистериозног кључа представља и такозвани “трозубац” од живе ограде који се формира око маузолеја цара Адријана, познатог као анђеоска тврђава. Кад се гледа из птичје перспективе, цео овај комплекс формира јасан архитектонски кључ.

 

ИЗВОР: Курир/Dnevno. hr, Правда