У САД дивљају «Јуришни одреди»

Амерички медији са забринутошћу пишу да су се у САД  почели формирати одреди јуришника са задатком да угуше било какве јавне протесте следбеника легално изабраног председника Доналда Трампа.

Портал Breitbart News као пример наводи догађаје у Сиетлу, где су учесници митинга подршке Трампу нападнути од јуришника који су себе представили као антифашисте. Јуришници су буквално разбили митинг, а учеснике пребили, уз немешање полиције.

Суштински, јуришници су регрутовани из левичарских група и имају задатак да сеју хаос и подстичу насиље над неистомишљеницима. Интересаннто је да јуришнике подржавају водећи амерички медији, који и иначе воде кампању против Трампа.

Јуришници подржавају политику Барака Обаме и ако се неко осмели да јавно каже да неподржава истополне бракове, биће убројан у противнике демократије, што значи да ће га јуришници тражити и уколико пронађу пребити.

Јуришници користе добро одабрану тактику напада великим групама и премлаћивања жртве. Ову тактику су користили у Сан Франциску, Берклију и другде.

Амерички медији пишу да јуришнике финансирају и воде Демократска партија и антипредседничка опозиција, а да је главни штаб у вашингтонској канцеларији Барака Обаме.

 

 

 

 

ИЗВОР: Центар академске речи