ТРАГОВИ ТЕРОРИСТА из Париза воде према Босни

Е. Б.

 

У оквиру истраге о терористичким нападима на Париз, француске обавештајне службе нашле су трагове који воде према Босни и Херцеговини.

То је потврдио стручњак за безбедност Предраг Ћеранић, који је упозорио да Исламска држава има план за Балкан, а поготово за БиХ, Србију и Македонију.

Џевад Галијашевић, стручњак за борбу против тероризма, појаснио је да је француска полиција посредством Интерпола затражила информације о појединим особама и њиховим контактима.

– Реч је о особама које су биле у БиХ, а нису њени држављани. Овим потезом Француска је показала да има информације о повезаности исламистичке мреже у БиХ с масакром у Паризу – тврди Галијашевић.

Према његовим речима, босанска исламистичка мрежа, као и француска, има командни центар у Сирији. Галијашевић је подсетио и на то да су нападачи на „Шарли ебдо“ користили муницију из Коњица.

У 27 насеља у БиХ живи се по строгим исламистичким начелима, а највећа су Маоча, Дубница и Жељезно Поље. Одатле се борци шаљу на страна ратишта.

 

Службе у БиХ су застарелекао диносауруси

Има оцена да безбедносне агенције у Босни и Херцеговини нису у стању да се боре с претњом од терористичких напада.

– Наше агенције су диносаруси безбедности, који се служе застарелим техникама прикупљања информација. Агенти не познају противтерористичке методе – каже Џевад Галијашевић.

 

 

ИЗВОР: Блиц