СВЕГА ОВОГА НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ ЕУ плакала због СРЈ, Либије, Сирије, Ирака…

Европски лидери, видно узнемирени, данас су осудили вишеструке терористичке нападе у Бриселу, главном граду и административном центру наказне творевине знане као Европска унија, а неки су, попут кочоперног француског премијера, егзалтирано објавили и да је Европа у рату. Све чешћи терористички напади по Европи очигледан су показатељ да је ЕУ изгубила компас и да не уме да се избори са “бумерангом” који јој се вратио директно у главу након што је са својим америчким савезницима бомбама “доносила демократију” у СРЈ, Ирак, Авганистан, Либију, Сирију… разарајући те земље, убијајући немилосрдно тамошње цивиле и постављајући марионетске владе које су се отргле контроли.

 

 federika-mogerini

Федерика Могерини тек сада схватила сав ужас убијања невиних људи

 

У овако страшном дану, где су поново побијени невини, на свом радном месту у Бриселу није била висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини. “Пајала” је негде по Блиском истоку, и ничим изазвана, на погрешним адресама, водила испразне разговоре о борби против тероризма.

Показујући, по ко зна који пут, европску бахатост, сва у сузама је данас у Јордану прекинула заједничку конференцију за новинаре са тамошњим колегом Насером Јудехом. Она је том приликом констатовала да је “данас тежак дан”, а онда је, како јављају проевропски медији у Србији, “опхрвана емоцијама” на крају свог излагања пришла Јудеху када је почео да говори, извинила му се и загрлила га, након чега су заједно напустили конференцију за медије.

Да је ЕУ плакала и жалила за свим жртвама које нису Европљани, а које су невине страдале под америчким и европским бомбама, свега овога не би било. Разарали сте СРЈ 78 дана, били “господари живота” у Ираку и Авганистану, сравнили сте Либију са земљом, уништавате Сирију пет година уназад… И ниједан од тих дана вама “није био тежак”. Све до сада вам није била јасна Повеља УН о људским правима, мислили сте да је то “мрља мастила на папиру”. Заборавили сте све оне конвенције и резолуције које годинама наводно потписујете, а онда их бацате у стилски камин. 

Становници ЕУ су све чешће, нажалост, како је пре 17 година током бомбардовања СРЈ за наше убијене грађане говорио мајмунолики портпарол НАТО-а Џејми Шеј, “колатерална штета”, само овог пута џихада – Светог рата, који разне исламистичке фракције воде што на Блиском истоку, што у Европи. Симптоматично је да таквих терористичких дешавања нема на тлу САД – па немогуће да су их протерали све до једног после 11. септембра 2001. године. Биће да ту треба следити “траг новца” и све води до организатора!

Одавно је јасно да су све терористичке групе широм света створили, наоружавали и финансирали Американци, највећи европски савезници. Али њима је лако, они су “преко баре”, а “мечка игра” у европском дворишту. А ви Европљани, убудуће боље бирајте пријатеље! Американци су се показали и оставили вас да се сами сналазите! Можда да погледате ка истоку.

 

ИЗВОР: vesti-online