ШТО СЛАБИЈА СНС, ЈАЧА СРБИЈА!

Владимир Петровић

 

 

  • Расписани су за 24. април 2016. године ванредни парламентарни избори заједно са редовним локалним и покрајинским изборима, и тиме је изборна кампања званично почела
  • Питање слободног изласка на изборе и гласања данас у условима угрожене материјалне егзистенције великог дела становништа постаје све актуелније. Што каже популарна реклама са наших телевизија: „Кад си гладан, ниси сав свој!“ Од глади наш народ не слуша које ставове политичари заступају и у ком правцу делају, него узима у обзир искључиво шта му нуде
  • Извесно је да праве опозиционе странке тренутно не могу да превагну и смене Вучића. Гласати данас за опозицију значи спасити душу у овом времену бешчашћа, дати свој мали допринос рушењу власти вероватно на следећим изборима јер ниједан привид не може да траје вечно.
  • Што слабија СНС, јача Србија!

 

 

 

 

Догодило се оно што смо ишчекивали још од прошлог лета. Расписани су за 24. април 2016. године ванредни парламентарни избори заједно са редовним локалним и покрајинским изборима, и тиме је изборна кампања званично почела. Остало нам је само да у наредних месец и по дана саслушамо програме странака, по својој вољи изађемо тог дана на изборе и заокружимо кандидате за које сматрамо да су најбољи међу онима који конкуришу за највише државне функције. Звучи лепо. Зар не?

Назад у стварност Републике Србије. О програмима политичких странака ће се најмање причати у овој кампањи. Не кривим за то ослабљену и расцепкану опозицију која мора да се прилагоди постојећем медијском блату уколико жели да опстане и у перспективи ослаби власт. Наравно, власт кривим за овакво стање. Медијско блато у нашој земљи је створено од стране Александра Вучића кога у томе помаже новинарско и политичко подземље које представљају Драган Ј. Вучићевић, Жељко Митровић и разни политиканти-паразити прикачени на владајућу СНС.

„Паразит (грч. para = поред и sitos = храна) је организам који се храни на рачун другог организма (названог домаћин) у току дужег временског периода.”

Медијски двојац који нас свакодневно бомбардује скандалима опозиције не би био толико успешан код широких маса, да нема паразита који их хране идејама и подстичу њихову машту. У преводу медијска лаж им не би била толико успешна, да у њој нема понеко зрно истине помешано са стварима које су изван расуђивања психички стабилне и здраве особе. Ко су ови паразити? Могли бисмо да водимо дебату на ову тему пре само годину дана и да се не сложимо у много чему, да би данас ствари постале јасне. То су странке које сада једна за другом налазе своје место на листи СНС-а који их је основао, држао уз себе и даривао привилегијама. Будући да самостално не би могли да преживе политичку утакмицу, паразити користе ово време и наредну кампању да откину гласове опозиционим странкама које нису у договору са Вучићем. Овакви примери су много чешћи на ономе што се назива српска десница која је свакако у немилости страних амбасада, односно правих господара Србије. Две странке удружене у заједничку коалицији ДСС-Двери су ових дана изложене медијској кампањи која је одговор на оно што режим није очекивао, а то је једна позитивна кампања чији заштитни знак треба да буде слоган #срећа. Нажалост, ове две странке су створиле групе које ће јуришати на њих саме, док ће то релаксирати самог Вучића кога ће ови одреди лажи коштати пар јавних предузећа у постизборном периоду. Дакле, сви су изгледи да ћемо пред ове изборе више слушати о томе ко је шта радио у прошлости, колика му је плата и какво одело носи, него за шта се залаже.

Питање слободног изласка на изборе и гласања данас у условима угрожене материјалне егзистенције великог дела становништа постаје све актуелније. Што каже популарна реклама са наших телевизија: „Кад си гладан, ниси сав свој!“ Од глади наш народ не слуша које ставове политичари заступају и у ком правцу делају, него узима у обзир искључиво шта му нуде. У ситуацији превелике незапослености владајући политичари им нуде највише посао, али ни тог посла нема за све док се спроводе „тешке мере штедње“. Само ретки ће га и заслужити доношењем владајућој странци онога што они називају „сигурним гласовима“. За две године неограничене власти режим је људима смањио плате и пензије, наставио са доделом подстицајних средстава странцима, дозволио неограничен увоз робе лошег квалитета из ЕУ, спроводи решавање вишкова у јавном сектору, и опет као да људи не желе да га осуде због деловања у смеру даљег економског пропадања. Народ је застрашен! Убеђен да треба да се скупи, штеди и не очекује никакав бољи живот од власти док се спроводе „реформе“. Како очекивати од заплашеног и сиромашног појединца којем је угрожена егзистенција породице да заступа и бори се за своје ставове? Врло тешко. Из тог разлога мислим да ће многи бити уцењени и поткупљени да изађу на изборе и гласају за власт, а своју улогу у овом бешчашћу имаће и већ споменути паразити.

Извесно је да праве опозиционе странке тренутно не могу да превагну и смене Вучића. Гласати данас за опозицију значи спасити душу у овом времену бешчашћа, дати свој мали допринос рушењу власти вероватно на следећим изборима јер ниједан привид не може да траје вечно. Срушиће се у једном тренутку као и све куле грађене на темељима лажи, а кад све прође остаће вам мисао да сте знали куда то води и имали храбрости да кажете не путу који вам је наметнут. Није битно чак ни да ли сте данас на листи симпатизера групе која је узурпирала државу. Битно је једино да им не дозволимо да опет владају неограничено и без икакве контроле! Што слабија СНС, јача Србија!

 

 

ИЗВОР: Српски културни клуб