ШТА ЗНАЧИ политички флерт Вучића и Шешеља?

Да ли ће обостране симпатије Вучића и Шешеља политички коштати Тому?

Седнице Народне скупштине на којима се расправљало о новој влади исчекиване су из много разлога. Један од њих је свакако и сусрет некадашњих блиских сарадника, а данас политичких противника Александра Вучића и Војислава Шешеља.

Оно што је било приметно од како се војвода вратио из Хага, сада је било више него очигледно. Бесомучно нападање кума Томислава Николића и лагано политичко препуцавање праћено осмесима са премијером Вучићем.

Тако смо у дугим скупштинским расправама, с времена на време имали прилику за лаку забаву у виду дуела некадашњих политичких сабораца.

“Чим ја завршим добићете реплику, је л то у реду?”, сугерисао је Вучић свом љутом противнику, нудећи му да га спомене, не би ли Шешељ добио прилику да реплицира. Лидер радикала се наравно није дао збунити, те је одмах одговорио “Проћи ће 15 минута док завршиш, па ћу заборавити шта сам хтео да кажем”.

Шешељева духовита опаска је успешно измамила осмех на лице (тада) мандатару, а знамо да се он не смеје тако често и да “то није његов обичај”.

Војиславу Шешељу се изгледа допало да види осмех на лицу свог “ученика”, те је брже боље наставио у сличном маниру.

“Слушам јуче мандатара Вучића и видим да је он свестан скоро свих проблема српског друштва и наравно он изражава жељу да реши те проблем, али његов приступ није конзистентан и кохерентан.”

Даље се кроз своје излагање, Шешељ ипак осврнуо на свог кума и председника државе Томислава Николића и три куће које је, према његовим речима Зорана Михајловић требала да сруши.

“Ја разумем ваше нападе на Томислава Николића, ви се припремате за председничке изборе”, одговорио је Вучић, те је на Шешељеву опаску да се неће кандидовати уследио одговор који је овај пут насмејао лидера радикала, “То да се ви неће кандидовати, то окачите мачку о реп”, уз осмех (поново) реплицирао је Вучић.

У очигледном политичком флерту, поред свих осмеха и шала “љутих” политичких ривала, провлачи се једно питање.

Уколико се као тачно испостави оно о чему су медији писали, да Томислав Николић неће добити подршку СНС-а и премијера да се поново кандидује на предстојећим председничким изборима, да ли је могуће да “неверни син” Српска напредна странка подржи свог политичког оца Војислава Шешеља?

Ако СНС не понуди свог кандидата за председника, или пак не понуди довољно јаког кандидата, значи ли то прећутну подршку лидеру радикала?

На крају крајева, премијер ипак сетно признаје “Ја добро знам зашто је ближе срцу то што ви причате… одлично то знам…можда и најбоље…”

 

 

ИЗВОР: Нова борба