Српским историчарима стижу пријетње из Хрватске

  • У психологији конвертита постоји и психолошки и социолошки проблем са претходним идентитетом
Александар Раковић

Пријетње из Хрватске у Србију стижу и на личне адресе историчара и политичара, преносе „Новости“.

Један од историчара који је добио пријетње је и колумниста и сарадник ИН4С историчар Александар Раковић.

„Добијам пријетње како од хрватских шовиниста тако и од црногорских сепаратиста.

Интересантно је да сви они који су слали те увреде махом имају српска презимена. Ако та презимена нису лажна, онда је ријеч о људима чији су преци некада дијелили са нама српско поријекло, па они данас пате од проблема конвертита“, казао је Раковић, који ће ускоро на ту тему објавити књигу.

Напомиње да у „психологији конвертита“ постоји и психолошки и социолошки проблем са претходним идентитетом само што то нико у јавности од стручњака не говори из бојазни да ће бити оптужени за политичку некоректност.

Пријетње прешле са друштвених мрежа на личне адресе

Поводом емисије „Геополитика“, емитоване 7. фебруара, у којој је гост био колумниста „Печата“ Никола Врзић, на службену имејл адресу Милорада Вукашиновића пристигао је коментар пун мржње и увреда, не само њему као аутору емисије и његовом госту, него и читавом српском народу.

Потписник је извјесна Мила Перковић, која је и раније погрдним уписима коментарисала његову емисију на јутјуб каналу, али овога пута пронашла је његову мејл-адресу и упутила сијасет ружних ријечи, наводе „Новости“.

„У конкретној емисији, ситуација у Хрватској поменута је у ширем контексту све компликованијих догађаја у БиХ. У том смислу поменута је ‘реусташизација Хрватске’ као ‘вид социјалне терапије’ који тамошња политичка класа форсира како би избјегла незгодна питања у вези са другим проблемима са којима се суочава ова држава”, објашњава Вукашиновић и напомиње да о свему овоме говоре и неки хрватски интелектуалци.

ИЗВОР: ИН4С, Јадовно