Србија као непоуздани кандидат за учлањење у Европску унију

Оливер Вуловић

 

 

 

Јак уплив екстремне убрзаности евроатлантске раздражене русофобне политике је допринео ситуацији да политичке групе у Србији које за себе мисле да су политичке партије, осим високе интезивности јаловог деловања, нису успеле у свом покушају да током предизборне кампање оживе и делић петооктобарске доктрине са којом су мислиле да ће у збиру макар загазити на пут политичког преокрета.

 

Јалове партије и јалови резултати

 

Са опречном политичком концепцијом у делу националног изашла је само ДСС (Двери су свој национални предзнак свели на колорит уласком у техничку коалицију са ДЈБ) али због јасно  неизраженог отклона од петооктобарског дискурса ДСС је завршила усамљена и резултатом осрамоћена.

То ће бити усуд ове партије и у свим будућим политичким мерењима уколико своју, широким масама прихватљиву националну оптику и са изузетним председником, не лиши “озбиљне подршке” утицајних петооктобарских позадинаца у својим редовима који доприносе да просечни гласач изрази своје личне симпатије за ДСС али због “вишег интереса” на бирачком месту ипак “повуче ручну” и определи се за опције у којима су петооктобарци тренутно реликт без утицаја и ту, где тренутно јесу у занемарљивом броју су именовани за очи душмана само у циљу димне завесе или погрешно постављене стрелице у српском политичком лавиринту.

Тврда демаркациона линија према дешавањима из 2000е године, захваљивање уз доделу испраћајућих плакета оним члановима ДССа који у носу још увек са задовољством имају мирис дима спаљене Скупштине а који апелима за свето Косово покушавају да наталоже што више прашине заборава на сопствени огромни удео у губљењу ни мало мање свете Црне Горе и уз снажне ударе на неолиберални поредак који је успоставио Вучић је једини рецепт да бирачи и коначно поверују у предзнак “нова” са којим се ДСС појавила на овим изборима.

Заиста нови ДСС, оне старе Двери уз асистенцију долазећих националних покрета ће бити преко потребни овој држави у случају Вучићевог проклизавања на косметском питању јер  реторика са Запада постаје опет јача.

 

Србија као непоуздани кандидат за учлањење у Европску унију

 

Таман смо мало медијски заборавили на предодређену нам позицију “на линији ватре” кад ето ти га норвешки амбасадор Бјорнстад који претећи,  уз пут бранећи ставове које је у Београду износио Брајан Хојт Ји, поручује – да би Србији “било мудрије” да води политику више у складу са земљама ЕУ и тако покаже спремност да буде “поуздан члан” Уније. – шаљући тако јасно упозорење о већ спремљеном спектру непријатељстава уколико Србија одступи од у Бриселу, Лондону и Вашингтону за њу дефинисане матрице.

Координисано са норвежанином, током саслушања  пред Одбором америчког Сената за оружане снаге, командант снага НАТО-а у Европи, генерал Скапароти на питање који је народ највећи проблем у региону је спремно одговорио – Србија, као држава, али уопштено српска популација на Балкану – дакле, и у овом извлачењу карата за српски народ су предвиђене ситне и неспојене спарушене луцерке и лишће.

Оно што се најбрже пали и најбрже гори.

Марш фашизма постмодерне има све јачи и звучнији корак а хук оних који марширају све злокобнији и крвожеднији.

Савремена англосаксонска естетизација Нацизма (Скапаротијево проглашавање целе српске популације за проблем није ништа друго до акт голе мржње у стилу којем су некада на исти начин означавани и Јевреји у праскозорје Коначног решења)  кроз кривотворење и злоупотребу идеја слободе и демократије овог пута уместо Крупа, Хајнриха Хофмана, Форда и Едварда VIII сада уз себе има Волстрит, Сити, бриселску клику, извитоперену европску левицу, краљевску кућу у Ријаду.

Савремени фашисти као ни његови претходници који су изазвали Велики и Други светски рат на овим просторима немају разлога да мењају мету нити ће је мењати.

То већ видимо на простору Блиског Истока где је тренутно на сцени геноцид над хришћанима и Шиитима а којег је Србија проширени део.

Морамо учинити све да такав развој догађаја дочекамо спремни.

 

 

ИЗВОР: Центар академске речи