Србија и дефинитивно постаје власништво Трилатерале

  • Најављено одржавање састанка Трилатералне комисије у Београду, као и чињеница да ће премијер Владе Србије Ивица Дачић присуствовати састанку, упућују на то да је процес окупације Србије од стране “свјетске владе у сјенци” завршен

 

Како „Блиц“ екслузивно открива, Трилатерална комисија, која окупља најмоћније људе из политике и бизниса и коју називају “свјетском владом у сенци”, одржаће наредне јесени састанак у Београду. Састанку ће присуствовати и премијер Србије Ивица Дачић који би могао да добије и статус неке врсте придруженог члана.

Дачићу једину сметњу за добијање пуноправног чланства представља активна политичка функција, јер према правилима Трилатералне комисије члан те организације може бити само личност која више не обавља јавну или државничку улогу.

Трилатерална комисија већ постоји у Србији и то кроз невладину организацију “Ист вест бриџ” (ИВБ, “Мост истока и запада”) коју предводи бивши новинар Јован Ковачић. Међу члановима ове организације су и Зорана Михајловић, министарка у Влади Србије, Александар Николић, државни секретар у Министарству одбране, исламолог Дарко Танасковић и принцеза Јелисавета Карађорђевић.

Масони увели Србију у Трилатералну комисију

У европском огранку ове организације, који има 175 чланова, Њемачка има 20, Француска, Италија и Велика Британија по 18, а Шпанија 12. Србија, која је постала члан на недавном састанку у Берлину, има три члана.

То су Јован Ковачић, председник ИВБ, државни секретар Министарства за енергетику Дејан Новаковић и бивши функционер Нове демократије и ДОСД Тахир Хасановић.

Интересантно да су људи који су увели Србију у Трилателарну комисију, и Ковачић и Хасановић, „слободни зидари“ и чланови Регуларне велике ложе Србије.

НАТО лобиста Колинда Грабар члан Трилатералне комисије

Хрватска има два члана у Трилатералној комисији, Фрању Луковића и Колинду Грабар Китаровић.

Посебно треба истаћи чланство Колинде Грабар, помоћнице генералног секретара НАТО-а за јавну дипломатију, која је у новембру прошле године у Подгорици са тадашњим премијером Игором Лукшићем отворила Инфо центар о евроатланстким интеграцијама.

Њена посјета и промоција НАТО интеграција била је ударна вијест на прорежимским медијима у Црној Гори.

Очигледно ни црногорска власт није „имуна“ на утицаје Трилатералне комисије, мада то није изненађење с обзиром да су чланови породица Ротшилд и Рокфелер чести гости у марини Порто Монтенегро, гдје уговарају пословне аранжмане.

Историјат организације

Трилатерална комисија је приватна организација, установљена да гаји блиске односе између Америке, Европе и Јапана. Основана је на иницијативу Дејвида Рокфелера, а на идеју Збигњева Бжежинског.

Дејвид Рокфелер га је запазио 1970. када је објавио књигу ‘Између два времена’. У њој Бжежински заступа тезу о глобализацији у свјетској политици и економији. Три године касније Збигњев Бжежински постаје десна рука Дејвиду Рокфелеру и помаже му у оснивању организације која ће окупљати политичке и бизнис лидере Америке, Западне Европе и Јапана (Трилатерала).

Састанци Трилатерале се одржавају на годишњем нивоу, сваки пут на другом мјесту. Члановe комисије бира Рокфелер лично. Извршни комитети се састају неколико пута годишње и они разрађују задатке које им формулише ужи круг. Ужи прстен се састоји од регионалних директора и посебно провјерених чланова свјетских елитних организација.

 

ИЗВОР: ИН4С