СРАМОТА: Оливеровa агонијa од 1.000 дана

Иван Радуловић

 

 

 

Сама помисао да Оливер није са нама 1.000 дана је страшна, али смо свесни да је њему најтеже и зато смо му подршка да истраје у овој борби. Сигурни смо да је невин и да ће разум код оних који одлучују преовладати и да ћемо ускоро поново живети као срећна породица.

То је, за „Новости“, поручила Милена Ивановић, супруга заточеног лидера Грађанске иницијативе СДП, чија агонија траје хиљаду дана. Одлазак на информативни разговор, крајем јануара 2014. године, претворио се у затворску драму којој се не назире крај.

Првостепена пресуда на девет година затвора за кривично дело ратни злочин вратила га је, после вишемесечног полицијског и кућног притвора, у ћелију митровачког затвора где још очекује одговор на жалбу коју би требало да изнесе судско веће Апелационог суда у Приштини.

Дани неизвесности и раздвојености тешки су и за најближе чланове Оливерове породице. Малени Богдан кренуо је у предшколско, без пратње свога тате, а прилику да пита и затражи помоћ за решавање домаћих задатака има само два пута недељно када на сат времена посети оца у затвору.

Ивановић је 21. јануара, у Основном суду у Косовској Митровици, осуђен на девет година затвора за кривично дело ратни злочин.

 

 

 

ИЗВОР: Новости