СРАМОТА: Мојковачка младост на удару полиције – узнемиравају, приводе, ислеђују и пријете!

Припадници Одјељења безбједности Мојковац наставили су са привођењима и притисцима на групу младића, која је прије неки дан осликала мурал са ликом Патријарха Павла.

Припадници Одјељења безбједности Мојковац наставили су са привођењима и притисцима на групу младића, која је прије неки дан осликала мурал са ликом Патријарха Павла. На информативним разговорима у ОБ Мојковац, припадници црногорске полиције поново су им узимали изјаве поводом тог догађаја.

„Службенику ОБ Мојковац, у прошли уторак рекао сам, ако буде још било потребе да долазим у станицу, да не узнемиравају моје родитеље долазећи на врата гдје живе, јер су обоје лошег здравственог стања, већ да ме позову на телефонски број“, узнемирено каже за Принцип један од момака из групе који су ових дана на удару мојковачких иследника, а чији идентитет редакција неће откривати.

„Замислите, у уторак су два припадника ОБ, дошла на мој кућни улаз, питавши родитеље за мене гдје сам, јер морам да се јавим у станицу. Када су моји родитељи питали због чега, међутим, они нијесу знали одговор. С тога, питам остатак јавности, како би се они осјећали као родитељи, да вам на кућни улаз долазе два припадника ОБ, говорећи да не знају због чега су их послали?“, каже наш саговорник и додаје:

„Опет су јуче дошли на моју адресу. Овим путем бих, у име другара, желио да се обратим свим надлежним институцијама, да стану у нашу заштиту, јер ово је више прекорачило сваку мјеру. Ми смо се, још јуче, обратили Шефу делегације Европске уније у Црној Гори, Заштитнику људских права и слобода Црне Горе, као и Предсједнику Општине Мојковац“.

Редакција Принцип-а у разговору са нашим саговорником сазнаје и неке детаље који су се десили у току испитивања. Наиме, тврди наш саговорник, да се један од службеника ОБ Мојковац, поново бахато понашао, а његово име ћемо открити у евентуалном поступку. Овим поступцима припадника полиције ова група младића доведена је у ситуацију, да у граду у ком су рођени и у ком живе, граду кога неизмјерно воле буду прогоњени, као да су починили неко од најтежих кривичних дјела.

Младићима који су приведени, речено је, да ће се против њих водити поступак, јер има елемената и кривичног и прекршајног дјела. Међутим, и људи који су лаици из ове области, и који нијесу имали додира са кривичним и прекршајним правом, знају да у овоме нема нити једног основа и да нису ништа починили од то двоје.

Наш саговорник наглашава да ће посебно инсистирати, по окончању ове фарсе, да се утврди одговорност дежурних душебрижника Мојковца, који су и поднијели пријаву против њих.

„На самом крају, желимо да напоменемо, да ће наш однос бити достојанствен, културан, и у складу са свим људским и правним нормама наше државе, дакле, легално и легитимно, те ће од данас, нас заступати адвокат, господин Никола Балтић, коме се овом приликом захваљујемо, што нам се сам јавио, видјевши какву смо нелагодност и непријатност, доживљели без икаквог разлога“.

Сва дешавања која се последњих дана дешавају у Мојковцу за нашу редакцију нису случајност и посебно ћемо се потрудити да их испратимо. Коју то поруку грађанима Мојковца и Црне Горе шаље локално руководство Општине Мојковац и предсједник Дејан Медојевић, коме смета чињеница да је оскрнављено спомен-обиљежје Мојковачким јунацима обновљено и освештано? Шта нам казује чињеница да мојковачка полиција врши класични вид притиска на младиће који су запуштени зид оплеменили ликом блаженопочившег Патријарха Павла?

 

 

ИЗВОР: Принцип