Шојгу: Односи између држава постају све напетији, заоштрава се борба за ресурсе

Покушај Запада, на челу са Сједињеним Америчким Државама, да успори процес успостављања новог светског поретка води ка порасту хаоса, анархије и ствара отпор од стране других држава, а војна сила постаје главни инструмент решавања проблема, изјавио је Шојгу.

„Односи између држава постају све напетији. Заоштрава се борба за ресурсе и контролу над путевима њиховог транспорта. Покушаји запада на челу са САД да успоре процес успостављања новог праведнијег светског поретка води ка повећању хаоса, анархије и отпора од стране многих држава“, рекао је Шојгу.

Он је навео да функционисање међународних организација треба да осигура глобалну безбедност.

„Војна сила постаје главни инструмент решавања међународних проблема. Озбиљан фактор је претња коју представља међународни тероризам. Све чешће информациони простор користе екстремисти за ширење својих идеја и врбовање нових чланова терористичких група“, нагласио је Шојгу.
 

 

„Велика је вероватноћа да ће се географија обојених револуција проширити“, рекао је Шојгу.

Он је саопштио да уз помоћ обојених револуција могу да се уништавају регионалне силе и постижу политички циљеви уз минималне трошкове, као и ограничено коришћење сопствених оружаних снага.

„Спречити ширење тог зла могуће је само при тесној сарадњи међународне заједнице“, навео је Шојгу.

 

 

ИЗВОР: Восток