СНАЈПЕРИСТИ «ЕВРОМАЈДАНА» У УКРАЈИНИ ОБУЧАВАНИ СУ У ПОЉСКОЈ

Посланик Европског парламента и кандидат за председника Пољске на предстојећим изборима Јануш Корвин-Мике дао је сензационалну изјаву листу “Wiadomosci”, да су снајперисти, који су на “Евромајдану” (протестима фебруара 2014. године у Кијеву за смену председника Виктора Јануковича) убили 60 људи, за то били припремани у Пољској.
Јануш Корвин-Мике је даље истакао:“… да је “Евромајдан” био наших руку дело. Ја сам седео у Европском парламенту заједно са министром спољних послова Естоније Урмасом Паетом.  У разговору са главним дипломатом Европске уније Кетрин Ештон, Пает је признао:“… да су наши људи пуцали на “Евромајдану”, а не председника Јануковича или Путина.” То је било неопходно да би испровоцирали нереде, а за то је било потребно убити 40 демонстраната и 20 полицајаца.
Јануш Корвин-Мике је новинару објаснио да је Варшава пошла на ово “да би обезбедила благонаклоност Вашингтона”. Затим је додао, да све ово више није никаква тајна. “О томе ко је пуцао на Евромајдану писао је чак и немачки лист Франкфуртер Алгемајне Цајтунг. Осим тога, представница Министарства спољних послова САД, Викторија Нуланд, отвореним чланком је потврдила да су Американци потрошили пет милијарди долара на дестабилизацију ситуације у украјини. Тренутно се у Украјини ради о америчкој агресији. Путин само вади кестење из ватре”, нагласио је Корвин-Мике.

 

ИЗВОР: mirpolitiki.net