СКИЦА НАСА ОТКРИЛА: Шта се налази поред Ниша?

Група страних и домаћих “научника” испитиваће наредних месеци “воду, земљу и ваздух” Ниша и околине како би пронашли тачку која има фигуративни назив “космичка врата”.

То парче нишке земље је, како тврде, део „космичког левка“ што представља путању где таласи сто пута брже путују од земљине кугле до космоса, пише портал А1инфо. Као претходница овом тиму, у Нишу се ових дана поново, после 15 година, нашао Ђорђе Шпирић Фраксон, „научни истраживач паранормалних појава“, који је иницијатор истраживања.

– Скица по којој сам установио да се баш на овом месту налазе космичка врата потиче из НАСА која је после истраживања дошла до овог закључка. Циљ истраживања је да се пронађе најидеалније место на земљи где се лече ментална оболења као што су разне фобије, страхови, последице разних стресова и сличне појаве – каже он.

Шпирић цкаже да је био шокиран када је похађајући једну студијску групу чуо да левак иде директно из Србије, односно из Ниша и околине.

– Према тој полутајно објављеној скици, на овом простору југоистока Србије у пречнику од 40 километара, налази се једино место на земаљској кугли чији таласи у највећем интензитету погодују излечењу људи који су на пример имали саобраћајни удес па не могу поново да седну за волан, преживели развод па сада имају велике проблеме са социјализацијом, неко је преживео напад ножем па се сада боји да изађе на улицу… Широк је појам тих стечених емоција – објашњава он.

– У сваком случају, на простору Ниша и околине се налази једно или више места, доказаће истраживање где земља најбоље комуницира са космосом. За долазак у Ниш сам имао подршку неколико научних истраживача, а највише ми значе речи професора који испитује утицаје магнета, Кена Баклана – прича Шпирић.

– О такозваном „космичком левку“ се, малтене, ништа не зна у јавности. Сигурно ћу о свим закључцима да обавестим Владу Србије јер ово није мој приватни пројекат већ национална ствар – напомиње овај рођени Сарајлија.