Симпсонови наставили низ невероватних предвиђања

Анимирана серија “Симпсонови“ наставила је низ бизарних предвиђања догађаја који су се испоставили као тачни.

 

 

simsonovi

Фото: YouTube Screenshot

Бенгт Холмсторм, професор са Института за технологију у Масачусетсу, и Оливер Харт, професор са Харварда, проглашени су добитницима овогодишње Нобелове награде за економију, нарочито за рад на теорији уговора и на томе како се може проценити шта треба да буде а шта не треба да је у власништву државе, у односу на приватно власништво.

Тачно како је Милхаус ван Хоутен предвидео, Холмстормова победа забележена је још у епизоди Симпсонових која је емитована 2010. године. Он се тада за ову награду такмичио са Лисом Симпсон и Мартином Прајсом.

Предвиђање је део епизоде када је кловн Красти обманут да је он заправо освојио Нобелову награду за мир. Све то како би отпутовао у Европу, где је био ухапшен због многих случајева непримереног понашања у јавности, укључујући испуштање мајмуна са врха Ајфеловог торња.

Након ове епизоде, емитована је још једна која се зове “Барт из будућности”, а у којој је Доналд Трамп постао председник Америке. Сценаристи серије су изјавили да је та епизода заправо осмишљена као “упозорење за Америку”.

 

 

 

simpsonovi-2

 

 

ИЗВОР: Independent, Б92