Шибеник: Настава за основце почела са “За дом спремни”

Верска трибина у католичкој основној школи у Шибенику почела је песмом “Чавоглаве” проусташки оријентисаног хрватског певача Марка Перковића Томпсона која почиње усташким поздравом “За дом спремни”, а касније је и сам Томпсон ученицима причао о свом искуству из “домовинског рата”.

Многи ученици су запевали песму чији један стих гласи: “Чујте српски добровољци, бандо четници, стићи ће вас наша рука и у Србији”, након чега се двораном проломио громогласан аплауз.

Пред двораном пуном ученика седмих и осмих разреда, те средњошколаца, Томпсон је у суботу говорио о “вери и љубави према породици и Богу” и својим искуствима из “домовинског рата”, пренели су хрватски портали.

Трибину је организовао Катехетски уред Шибенске бискупије и “Дружба сестара фрањевки од Безгрешне” у Шибенику.

 

томсон

Предавање Марка Перковића Томпсона

Томпсон је младима поручио да “траже и преиспитују истину и смисао живота и постојања”,  те да “живе своју веру и кроз живот изграђују вредности љубави према Богу, домовини и породици”.

Томпсон је певао и песму “Јасеновац и Градишка Стара” у којима се величају “клаонице” и “меснице” ноторних усташких крвника Јуре Францетића и Макса Лубурића.

Сам је признао да је “Јасеновац” и сличне песме певао за време рата у бившој СФРЈ, али и након 2000. године, када су “власт приграбили комунисти”.

 

ИЗВОР: vesti-online