СДП одговорио Милу: Умјесто прозивања поднеси оставку!

Готово патолошка опсједнутост Мила Ђукановића СДП-ом и Ранком Кривокапићем у крупној је супротности са процјенама нашег политичког значаја које свакодневно саопштава, поручују из Социјалдемократске партије социјалиста.

Они су реаговали на премијеру изјаву да Кривокапић трагикомично брани своју функцију предсједника Парламента.

„Поред опсједнутости сопственим „бизнисом“ и гомилањем транзиционог богатства, разумијемо и његову опсједнутост партијом коју, и поред свих прљавих и подземних покушаја, није успио да сруши и уништи на начин како је уништио многе прије нас. То је исти начин на који је учествовао у срамној политици етничког чишћења и пуњења Караџићевих и Младићевих тенкова како би, како је рекао, био „задовољан територијама које тамо држимо“. То је исти начин на који је похарао црногорску економију и напунио џепове својих приватизатора и најближег окружења“, поручују из СДП-а.

У СДП-у сматрају да Ђукановић, умјесто да прозива, треба да поднесе оставку.

„Зато што је, како смо јуче у Колашину сазнали, частио своје тајкуне са 400 милиона народног новца из државне касе -пореског дуга. Од тога се могло направити десетак клиничких центара и десетине болница. Но зато је довео здравље овог народа на задње мјесто у Европи. Има ли веће трагедије кад једна држава не може лијечити ваљано своје грађане – кад је сат љекара, плаћен мање од сата рада кућних помоћница његових тајкуна. О одбрани столице говори човјек који краде посланике како би како тако скрпио своју столицу која стоји на двије ноге. О одбрани столице говори човјек који је по оцјени и домаће и међународне јавности заробио државу. О одбрани столице говори човјек који је постао таоц власти без које не може замислити ни дан свог живљења“, наводе из СДП-а.

Како додају, човјек који је промијенио четири државе и неколико господара, који је мијењао и нације и идеологије, а при том све вријеме остајао на фотељи је посљедњи, не само у Црној Гори и Европи, већ и шире глобално, заједно са Мугабеом, који може о томе говорити.

„Трагикомично је и са коликим жаром Ђукановић брани своје војнике са Јавног сервиса којима чак пише и саопштења која се читају на фамозном Дневнику 2 ТВ Бастиље. Све је ово трагикомично али изнад свега дубоко потцјењивачки према здравом разуму сопствених грађана. Грађана који су за Ђукановића били и јесу само број. Број који је некада слао у рат и погибију а данас број са којим намиче тзв. изборне побједе. Оно што је добро је што се самовлашћу ближи крај, јер самовлашћу нема мјеста у ЕУ и НАТО. Са самовлашћем Ђукановић може код поменутог Мугабеа или на панамске оф шор дестинације са којих он и његови приватизатори циједе црногорске економију“, закључује се у реаговању СДП-а.

 

ИЗВОР: http://www.in4s.net/