САНДА: Русија ће у Србији подржати оно што хоће народ

ОБРАДОВИЋ: КРИМ ЈЕ ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ – ТО ЈЕ ШАНСА И ЗА НАШЕ ГРАЂЕВИНАРЕ

 

Санда Рашковић Ивић поздравила Вучићеве разговоре са највишим руским званичницима, али је истакла да је премијер дужан да саопшти шта од Србије траже европски званичници: „Није пристојно – нагласила је – да ми сазнајемо од руског премијера Медведева да ЕУ тражи да укинемо Споразум о слободној трговини са Русијом“

 

ДЕМОКРАТСКА странка Србије и Српски покрет Двери данас су затражили да се распише референдум о наставку европских интеграција Србије и навели да су такав став њихови представници изнели и током недавне посете Русији.

„Русија нема намеру да се меша у наше унутрашње ствари, нити да подстиче наранџасту или било коју другу револуцију. Подржаће све оно за шта се народ определи“, казала је председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре.

Она је додала да ће пут Србије ка ЕУ зависити од признања Косова, али и увођења санкција Русији.

Данашња конференција за новинаре ДСС-а и Српског покрета Двери одржана је поводом недавне посете представника тих странака Москви и Криму.

Како је саопштено, посета руској Думи, Министарству иностраних послова, као и сусрети на Криму, били су на високом нивоу и уз велико медијско интересовање.

„Ми смо на Криму имали састанке на највишем нивоу. Посетили смо губернаторе и администрацију Јалте, Симферопоља и Севастопоља. У Симферопољу, као административном центру аутономне Републике Крим имали смо састанке на високом нивоу са Владом и Скупштином Крима“, навела је Рашковић Ивић.

Председница ДСС-а казала је и да је циљ посете био да се пружи подршка повратку Крима под пуно окриље Русије.

Она је подсетила и да се посета делегације ДСС-а и Двери Москви поклопила са прошлонедељном посетом премијера Александра Вучића Русији.

Рашковић Ивић је поздравила Вучићеве разговоре са највишим руским званичницима, али је истакла и да је премијер дужан да саопшти шта од Србије траже европски званичници.

„Није пристојно да ми сазнајемо од руског премијера Медведева да ЕУ тражи да укинемо Споразум о слободној трговини са Русијом“, казала је Рашковић Ивић.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић навео је да је Крим сада велико градилиште и да Руска Федерација улаже велика средства, а да постоји прилика и за послове српских компанија.

„Један од ефеката посете је и да смо замолили наше домаћине, да у оквиру тих великих инвестиционих пројеката буде места и за српске компаније“, казао је Обрадовић.

Он се осврнуо и на реаговање украјинске амбасаде, која је негодовала због посете ДСС-а и Двери мимо званичног Кијева, који не признаје руску анексију Крима.

„Ако смо се на украјинској листи криминалаца нашли зато што смо пријатељи Русије – онда је то за нас част“, казао је Обрадовић и додао да ће посета Криму ускоро бити ствар престижа.

 

 

ИЗВОР: Демократска странке Србије