РУСКИ ГЕНЕРАЛ ГЕРАСИМОВ: Даћемо Сиријцима прецизне ракете да погоде спаваћу собу Ердогана

Борбени руски начелник генералштаба, генерал Валери Герасимов нанео је ударац америчкој преварантској политици на разореном Блиском истоку тако што је оптужио Турску – НАТО чланицу – да олакшава терористичке нападе на Сирију, традиционалног савезника Москве.

„Још од 2011. господин Обама тражи начин да свргне демократски изабраног председника Сирије. Више од четири године измишљају приче како би избледели утицај сиријске владе, свих ових година Обама и његов следбеник – турски Ердоган – покушавају да дестабилишу регион што је довело до стотине хиљада убијених или расељених недужних Сиријаца.“, преносе РИА новости генерала Герасимова.

„Овде у Москви смо проучавали колико јавне подршке има Ердоган“, додао је генерал Герасимов, „и сада верујемо да је он само један мегаломански деспот који сања о томе да обнови труло Османско царство потчињавањем суседних земаља, али што се тиче Русије, што Ердоган више подржава своје Ал Каидине плаћенике, бржи ће бити његов суноврат.“

„Током историје Руси никад нису остављали на цедилу своје савезнике и судећи по наређењима господина председника (Путина) најбоље руске елитне снаге ће крочити на тло Сирије како би уништиле терористе, које подржавају Саудијска Арабија и Турска.“, изјавио је генерал Герасимов, додајући да ће Москва обезбедити Сирији прецизне балистичке ракете да гађа Ердоганову спаваћу собу, како би се Турска и Сирија ослободиле Хитлера Блиског истока.

За то време руско министарство спољних послова изразило је изненађење због упозорења Беле Куће да Русија ескалира четворогодишњи грађански рат у Сирији. Министар спољних послова је изјавио да је политика Кремља према Сирији заправо обезбеђивање војне помоћи сиријској војсци како би се борили против терориста и да је то у складу са политиком на Блиском истоку.

„Ми смо увек давали опрему њима (Сиријцима) за борбу против Ал Каидиних терориста“, изјавила је Марија Закарова, званичница министарства спољних послова. „Ми их подржавамо, ми смо их подржавали и ми ћемо наставити са тим“.

Генерал Герасимов закључио је: „Ми никада нећемо напустити наше савезнике и заједно ћемо победити Обаму, овог пута на сиријској земљи.“

 

Упутница

 

http://www.awdnews.com/top-news/russian-chief-general-we-shall-provide-syria-with-accurate-missiles-so-that-they-can-target-turkish-president-s-bedroom

 

 

 

ИЗВОР: Србин.инфо