РАСПРШАВАЊЕ „РОДНОГ” ХАОСА: промоција књига „Занемаривање биологије у друштвним наукама: критика феминистичког култур-детерминизма” 14. децембра 2018. године у Новом Саду

Како смо дошли до тога да у главама многих људи – поготово младих – постоји поприлична збуњеност у погледу свог „родног” идентитета? Како смо дошли до тога да све више људи не зна коју „родну” улогу треба да игра? Како смо дошли до овог „родног” хаоса? Како смо дошли до тога да је „родна теорија” цењена у академској заједници, иако нема научног утемељења и у контрадикцији са елементарним природнонаучним чињеницама? Како смо дошли до тога да се „родна идеологија” намеђе путем државних закона? Како то да је „родна идеологија” постала део државне и међународне политике? Како то да је „порицање биологије” данас свеприсутно у друштвеним наукама?

Одговоре на та и слична питања биће дата на промоцији књиге „Занемаривање биологије у друштвним наукама: критика феминистичког култур-детерминизма”, која ће се одржати од 20 до 22 часа у петак, 14. децембра 2018. године у месној зајединци Соња Маринковић у Новом Саду (Кеј жртва рације 4). На промоцији ће говорити др Јасмина Ранђеловић, др Виктор Радун и аутор Владислав Ђорђeвић.

 

Водиљ промоције ће бити Никола Павловић, директор Центра за културну обнову „Археофутура”. После предавање моћи ће се дати коментар, поставити питање и купити књига по промотивној цени.

 

ИЗВОР: Српски културни клуб