ПУТИН ЗАВРШАВА ХРАМ СВЕТОГ САВЕ, ево колико милиона добијамо!

МОСКВА – Један од челника Гаспрома Галебов,  обећао је данас током састанка са Николићем помоћ од стране ове компаније и Путина у новцу и ресурсима.

Председник Србије Томислав Николић састао се данас у Москви са председницом руске Агенције за дијаспору Љубов Глебовом која је поручила да ће руска компанија „Гаспромњефт“ спремна да издвоји четири милиона евра за осликавање храма Светог Саве у Београду.

Глебова је у разговору са председником Србије Томиславом Николићем у Москви навела да тај храм има значај за све Словене и православне народе, а посебно за Русе који су напустили домовину.

Према њеним речима, српска страна треба да преузме одговорност за припремне радове, а руска страна тренутно спроводи избор извођача радова.

„Велики новац ће се потрошити у време жестоке кризе и зато тражимо најоптималнија решења да се радови обављају по плану, у складу са налогом председника Владимира Путина – о помоћи у доградњи храма“, рекла је Глебова.

Николић је изразио уверење да ће храм бити завршен „на радост целог хришћанског света“, али и нагласио да није лако бити брат Србину, али да није лако ни бити брат Русу.

„Ово ће нас повезати јаче можда него што сте ви тога свесни. То је дубинска веза са српским народом, а не са руководством. Ми ћемо сви једног дана да одемо, а остаће та веза“, навео је Николић.

 

ИЗВОР: Ослобођење /Агенције