ПОРУКА ЛСВ-у: ВОЈВОЂАНИ НИСУ НАЦИЈА

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине и Бојан Костреш, потпредседник, су на обележавању 25 година од оснивања те партије изнели неколико озбиљних лажи и сепаратистичких порука, које Двери морају да обелодане грађанима Срема, Баната и Бачке и да се напокон разоткрију њихове мрачне жеље и политички покушаји да се у Војводини деси исти сценарио као на Косову и Метохији, а најупечатљивије су:

  • Војводини требају Војвођани
  • Војводина није само северна српска покрајина
  • Устав Србије је лош за Војводину
  • Сав новац који се заради у Војводини треба да остане у Војводини
  • Војводина треба да има и законодавну, судску и извршну власт
  • Земља не сме да се продаје странцима
  • Србији је потребно стварање још покрајина

 

Покрет српске Двери жели да поручи Ненаду Чанку и Бојану Кострешу, да Војвођани као нација не постоје. Постоје Срби, Мађари, Румуни, Русини и остале нације које живе на територији Баната, Срема и Бачке и да престану да дискриминишу нације које овде живе, јер нико не жели да се одрекне своје вере, културе и нације, зарад измишљене, политичке нације, која не постоји.

Војводина, једино и јесте, северна српска покрајина, коју чине три области, Банат, Срем и Бачка, где су Срби већински живаљ.

Сав новац, који се заради у Војводини, остаје управо у џеповима покрајинске власти и остаје у Новом Саду. Двери се залажу, за разлику од ЛСВ-а, да се новац из покрајинског буџета равномерно распореди на све градове у Војводини, да и други градови добију шансу за живот, а не само Нови Сад.

Покрајинска администрација, годишње кошта све грађане Војводине око 6 милијарди. Двери сматрају да је покрајинска администрација сувишна и да је сасвим довољна, локална и републичка, а да се тај новац преусмери на све лоше развијене општине у Војводини.

Потребом да Војводина добије законодавну, извршну и судску власт, ствара се тенденција за отцепљењем Војводине од Србије и стварањем државе у држави. Устав Републике Србије управо штити од оваквих покушаја и ЛСВ би зато да га мења.

Демократска странка и ЛСВ су се борили да се донесе закон, да наше оранице могу да се продају странцима и то зна сваки паор у Војводини. Двери су, као права српска опозиција, још 2012. једине покренуле кампању против продаје наше земље странцима, која траје и данас. ДС и ЛСВ се лажно представљају као чувари наших ораница. Нека докажу то борбом против укидања предлога закона о продаји земље странцима и нека покрену кампању какву су и Двери покренуле, ако су искрено против тога.

И коначно, жеља ЛСВ-а, да Србија добије још покрајина, јесте отворени позив на сепаратизам и стварање дестабилизације у читавој земљи, и због тога би Влада Републике Србије и тужилаштво морали да одреагују.

И ко је то уопште ЛСВ? Шта је њихов програм? Шта раде они 25 година на нашој политичкој сцени, осим што константно живе на грбачи сиромашног народа и пуне своје џепове од политике?

 

ИЗВОР: Инфо служба Српског покрета Двери