ПОРОШЕНКО РАЗЈУРИО НОВИ МАЈДАН

Великом тучом завршио се покушај разочараних Украјинаца да обележе две године свргавања с власти председника Виктора Јануковича, али и да покрену протесте против нове власти.

Побили су се сами учесници који су се посвађали око тога да ли протест треба наставити или послушати режим и уклонити логор на кијевском Мајдану. Завађене су на крају раздвајали припадници Националне гарде, састављене углавном од украјинских неонациста.

Претходно је логор протестаната напала велика група маскираних људи, а полиција се није претерано ангажовала, па је на Мајдану остао само један шатор.

Председник Украјине Петро Порошенко није подржао протест против све веће беде и корупције, него га је назвао провокацијом која је организована из Москве. Он је најавио другу манифестацију којом ће бити обележена промена власти и то у организацији нове власти.

Рејтинг Порошенка никад није био нижи. Од смене власти просечна плата у Украјини преполовљена је. Цене комуналних услуга порасле су три пута, а намирница до два пута, иако су, поређења ради, упола мање него у Србији.

 

 

ИЗВОР: http://www.fsksrb.ru