ПОРАЗ СРПСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: Приштина брише наше ресоре на Косову!

БЕОГРАД- Примедбе генералног ревизора Косова о пословању Министарства за повратак и заједнице у косовској влади о наводном незаконитом трошењу средстава, само су корак ка укидању овог министарства!

У “ненаменско и нетранспарентно” трошење новца у узвештају ревизора убројано је, између осталог, плаћање струје колективним центрима, набављање дрва за повратнике, возила за српске невладине организације и медије, као и плаћање лечење српском детету којем је термин у иностраној клиници био заказан, а родитељи нису били у стању да сакупе новац.

Како наводе извори у покрајинској власти, извештај је и састављен тенденциозно са намером да дискредитује једино министарство које се озбиљно бави проблемима Срба и неалбанаца. На његовом челу се од оснивања налазе представници Срба и због тога оно представља трн у оку албанским партијама, како у власти тако и онима у опозицији.

Министру за повратак Далобру Јевтићу у Приштини се посебно замера подршка изградњи насеља Сунчана долина на северу Космета, где би требало да се врати око 1.500 расељених Срба.

Један од предлога који се разматра у политичким круговима у Приштини јесте и да се друго министарство на чијем је челу Србин, за локалну самоуправу, припоји ресору јавне управе. Представници међународне заједнице на КиМ, међутим, не гледају благонаклоно на овакве идеје приштинских власти.

 

 

ИЗВОР: Вечерње Новости