ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО – Истина о Беби Поповићу напокон изашла на видело!

Видео снимак до ког је дошао ИН4С се односи на покушај Бебе Поповића да увуче један број људи из најближег окружења Слободана Милошевића као потенцијалне сведоке у судском процесу против њега. Међу њима су Брана Црнчевић и Михаљ Кертес.

 

 

 

Истовремено, Поповић прави правно-полицијску конструкцију по којој би се шверц цигарета, обављан на простору Црне Горе и делом Србије, приписао ”Милошевићевом режиму”, те тиме скинула стварна одговорност са Мила Ђукановића и Станка Суботића.

Састанци су одржани после петооктобарских дешавања, у просторијама агенције “Спектра”, а која је према сазнањима ИН4С, била у сувласништву Поповића и познатог бизнисмена Миша Бека.

Поповић, како се види на снимку, показује типичну психопатску нарав не бирајући средства – од притиска, уцена, измишљања ”доказа”, до нуђења неких олакшица, само да оствари задате циљеве. Брану Црнчевића и Михаља Кертеса зове на “добронамерни разговор”, где од првог тражи да посредује, а од другог да потказује Милошевића нудећи олакшице у виду избегавање кривичног прогона или ублажавања казне уколико добије тражено. Јасно је, тражи се Милошевић и његова породицу. Интересантно је да све време Поповић показује да су сви органи власти заправо безначајни, односно само легалистичка маска за спровођење његових намера. Међу тим ”безначајним” се налазе и министра правде, полиције, као и комплетно судство.

Поповић се, након петооктобарског преврата, користи средствима и снагом званичних институција, у покушају да преузме остатке неформалних, па и криминалних структура претходног режима. Дати снимак показује потпуну злоупотребу судства, тужилаштва, јавне безбедности, Управе за борбу против организованог криминала као и Ресора државне безбједности. На примјер, по Поповићевим инструкцијама, Милошевићеве сараднике обрађују два професионалца. Један је заменик начелника јавне безбедности а други заменик Ресора државне безбједности (РДБ).

Циљ је двострук – да се прибаве подаци који би оптужили Милошевића и спровели га у затвор, а после у Хаг с једне стране, док је са друге стране потребно да се прибаве подаци о шверцу цигара који су радили људи из бившег режима, како би се скинула одговорност са Ђукановића и Суботића. Такође, Поповић покушава да уђе у траг токовима новца како би се докопао истог.

Поред Поповића, два оперативца на снимку су Миодраг Вуковић, некадашњи заменик начелника УБПО, и Зоран Мијатовић, који је 1998. пензионисан као начелник београдског центра државне безбедности, док у Ђинђићевој власти постаје заменик начелника РДБ.

Улога Миодрага Вуковића је посебно значајна и у период након убиства Ђинђића, јер је управо он био нормативни креатор операције ”Сабља” у којој је противправно и противуставно проглашено ванредно стање, те похапшено и 11 000 људи. Наравно, идејни творац ”Сабље” је био управо Беба Поповић.

Међутим, Вуковић има још један важан задатак, а тоје скривање чињеница везане за шверц цигара који су спроводили Ђукановић и Суботић на територији Србије и Црне Горе. Руководио је акцијом „Мрежа“, а која је започета под притисцима из иностранства. Међутим, све процесне радње је водио тако како би се избегла одговорност главних актера – Мила Ђукановића и Станка Суботића. Вуковић је напустио МУП по паду Живковићеве владе.

Други актер, Зоран Мијатовић, поред бројних контроверзи, остаће познат и по томе, према писању медија, што је наводно омогућио својој ћерки која је радила у листу “Телеграф” да снима Милошевића са прозора Државне безбедности на Бањици. За тај, ”ексклузивни снимак” неке агенције су понудиле и исплатиле 50 000 долара.

Беба Поповић, као актер бројних афера, фигурира и као највјероватнији сценариста фарсе ”државни удар” у Црној Гори, као покушај да се спаси режим Мила Ђукановића. Уочава се да је управо та веза, између Мила Ђукановића и Бебе Поповића, веома снажна и опредељујућа за многе кључне догађаје, чија ће се стварна суштина тек откривати.

 

ИЗВОР: ИН4С