ПОДВИГ МАТУРАНАТА ГИМНАЗИЈЕ У ДАНИЛОВГРАДУ

Након што су матуранти даниловградске гимназије јуче са разгласа пустили звук сирене за узбуну и бацили папирне авионе, у знак помена на жртве НАТО бомбардовања, реаговало је Министарство просвјете пријетећи са казненим мјерама.

Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић на свом Фејсбук профилу наводи да су Владимир Вуковић, М. Б, Јован Лазаревић, Јанко Стојовић, Драгослав Нововић и Душан Марковић одржали час из морала, храбрости и патриотизма, и Министарству просвјете и комплетном естаблишменту.

“Ови млади људи су ти, који су јуче изрицали васпитне мјере, на понос својих родитеља, професора и оног чије име носи њихова школа. А, мјера коју су изрекли продавцима црногорског образа гласи: Марш у ћошак и стидите се!, пише на свом фејсбук профиле посланик Славен Радуновић.

Знаћемо да смо на путу моралног и сваког другог оздрављења друштва, кад буде више оваквих случајева природног младалачког бунта против неприродних акција оних који их представљају, закључује Радуновић.

Извођење перформанса неприличне садржине од стране поменутих ученика представља непоштовање образовног система и образовно-васпитне установе, наводи се у саопштењу Министарства просвјете. Из министарства наводе и да ће се предузети мјере како би се утврдило да ли су ученици имали подршку и помоћ наставника, који ће бити санкционисани ако се утврди да су учествовали у организовању перформанса, наводи се у даљем саопштењу.

За свој узор очигледно је Министарство просвјете узело оне који су у прошлости прогањали ђаке и студенте, као на примјер, нацистички режим у Њемачкој, усташки у НДХ или режим у Грчкој за вријеме војне хунте. Методе и доктрина које демонстрира надлежно министарство у свом реаговању одговара ономе што се данас дешава у областима под контролом Талибана и ИСИЛ-а.

 

 

ИЗВОР: ИН4С