ПОДЧИЊАВАЊЕ: Представници немачке Римокатоличке и Евангелистичке цркве скинули крстове с врата на захтев муслимана!

Председник Немачке бискупске конференције, кардинал Рајнхард Маркс и Председник Већа Евангелистичке цркве Немачке (ЕКД), бискуп Хајнрих Бедфорд-Штрохм су врховни представници двеју највећих хришћанских цркава у Немачкој.

 

 

 

bez-krsta

 

 

 

Средином октобра, њих двојица предузели су заједничко ходочашће у свету земљу. Они су посјетили и “Куполу на стени”, велику џамију у Јерусалиму, која спада међу три најважнија исламска светилишта на свету. Џамија која уместо минарета има велику позлаћену куполу, саграђена је у 7. веку, после муслиманског освајања Палестине, а претпоставља се да је та купола преузета од византске цркве, која се ту раније налазила. “Купола на стени” лежи на познатом Брду храма, које је добило име по јеврејском храму, који се, како се претпоставља, ту налазио неколико векова прије Христа за време владавине Римљана, који су га касније и порушили.

 

Одрекли се крста да би видели џамију…

 

Управник “Куполе на стијени”, шеик Омар Aвaдaлaх Kисвaни и главни исламски званичници из Јерусалима, захевали су од кардинала и бискупа, да скину крстове, које њих двојица и иначе сви други кардинали и бискупи увек носе око врата.

Кардинал и бискуп су то покорно учинили. Слика која је објављен у немачких медијима, на којој кардинал и бискуп без крстова на прсима, стоје заједно са шеиком испред “Куполе на стијени”, шокирала је не само хришћане, римокатолике и протестанте, већ и поједине атеисте, који су критични према радикалном исламизму. На многе критике и протесте, кардинал и бискуп су одговорили, да су они то учинили из поштовања према својим домаћинима. Немачки кабаретист Андреас Роеберс, иначе левичар, рекао је саркастично: Двојица врховних предстваника Цркве љигаво пузе у гуз*** исламистима, а на другој страни АРД (њемачка државна телевизија) позива у емисију радикалну муслиманку у црном никабу, потпуно покривеној од главе до пете, која захтева још више толеранције за себе и друге радикалне исламисте.

 

“…Како то другачије назвати него порицање властите вере!”

 

Познати конзервативни колумнист Јан Флајсхауер написао је: “…Како то другачије назвати него порицање властите вере, када двојица важних представника хришћанства, да не би раздражили муслиманске представнике, скидају свој крст? У историји хришћанства многи људи су умрли баш зато што се нису хтели одрећи крста. Неко то може назвати неразумно или фанатично, али ти се људи данас у Цркви славе као свеце и мученике. Вернике импресионира чврстина вере, а не капитулација пред страним силама…”

Кардинал Маркс је познат као представник такозване прогресивне струје у Римокатоличкој цркви Немачке, заједно са кардиналом Каспером и пензионисаним кардиналом Лексманном. Маркс се залаже за размевање према хомосексуалцима и захтевао је да се Црква извини гејевима. Обојица црквених челника и кардинал Маркс и бискуп подржавају политику Англеле Меркел довлачења арапских мигранта и нападају све оне који се супростваљају тој политици.

Представници странке АфД која се супроставља тој масовној, неконтриолираној миграцији, оптужили су Маркса и Бедфорд-Строхма да су режимски Меркеличини бискупи и да не предузимају ништа за заштиту хришћанских избеглица, које шиканирају радикалне муслиманске избеглице у азилантским домовима.

Обојица, Маркд и Бедфорд-Строхм, чак су се успротивили предлогу, да се хришћанске избеглице одвоје од муслиманских и да добију засебан смештај у домовима.

 

 

 

 

 

ИЗВОР:  Bild.de |  Kath.de, B. Karlo/croative.net