Пентагон у Пољској поставио тенковску дивизију, Москва одговара „Искандерима“

КОНАШЕНКОВ: АМЕРИКАНЦИ СУ У ПОЉСКУ ПРЕБАЦИЛИ И СВОЈУ ДРУГУ ТЕНКОВСКУ БРИГАДУ

 

 

  • Председник комитета Државне Думе за одбрану, бивши командант руских Ваздушно-десантних снага генерал Владимир ШАМАНОВ: „Ми на то можемо одговорити постављањем нових батерија ракетних система „Искандер“ у Калињинградској области која се граничи са Пољском. И слањем на свој запад нових јединица. Ово са америчком дивизијом није наивно. САД на то немају право по важећим међународним споразумима. Та дивизија им омогућава да направе плацдарм“

 

СЈЕДИЊЕНЕ Државе су – искористивши хистерију коју су раздувавале поводом руско-белоруских војних маневара Запад-2017 – превеле у Пољску и три балтичке државице инфраструктуру за целу тенковску дивизију.

Портпарол Министарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков, тим поводом је додатно указао:

        „Американци тврде да су испред наше западне границе поставили безначајне снаге, али то напросто није тачно. Довезли су ратну технику за целу тенковску дивизију, а разлику у војницима између две бригаде и дивизије могу веома брзо пребацити у Пољску из своје војне базе у Рамштајну у Немачкој“.

   Конашенков је указао да је дрека Пољака и из три балтичке државице о „руској опасности“ била изрежирана и преварантска и да је послужила као „димна завеса“.

 

„За време наших маневара Запад-2017 требало је да дође до ротације војничког састава америчке 3-ће тенковске бригаде, а остало је 87 тенкова Abrams, самоходне хаубице M109 Paladin, 144 оклопна возила пешадије Bradley и још око сто других борбених возила. Војнике је требало да замене припадници 2-ге америчке тенковске бригаде. Али, није било ротације, а 2-га бригада је стигла“.

Према његовим речима, разместила се – заједно са својом ратном техником – у местима Болеславец, Дравско-Поморск, Торуњ, Сквежина и Жагањ.

Генерал Конашенков је на крају поставио питање:

        „Ко, дакле, припрема агресију?!“           

Председник комитета Државне Думе за одбрану, бивши командант руских Ваздушно-десантних снага генерал Владимир Шаманов, изјавио је поводом појаве америчке тенковске дивизије у Пољској:

  „Ми на то можемо одговорити постављањем нових батерија ракетних система „Искандер“ у Калињинградској области која се граничи са Пољском. И слањем на свој запад нових јединица. Ово са америчком дивизијом није наивно. САД на то немају право по важећим међународним споразумима. Раде то без било каквог усаглашавања са нама. Та дивизија им омогућава да направе плацдарм. Ми ћемо на то обавезно одговорити“.

 

 

ИЗВОР: Факти