ПАС ПРЕШАО 320 КИЛОМЕТАРА да нађе ветеринарку која му је спасила живот

Керуша Шави прешла је невероватних 320 километара како би нашла ветеринарку која ју је неговала после саобраћајне незгоде у којој је замало изгубила живот.

Ову керушу луталицу из Ростова ударио је ауто, због чега су јој биле сломљене две ноге. Два пролазника су је затекли непомичну у снегу и однели су је код ветеринара. Нина Брановска (26) је тада помогла Шави и потом је одвела својој кући, где ју је научила да поново хода.

Пошто и сама има неколико кућних љубимаца и мало дете, Нина је Шави нашла нови дом у Вороњежу код породице која је много желела пса. Међутим, после неколико дана Шави је нестала, а нови власници су панично позвали Нину да је обавесте о нестанку.

Иако су се сви надали да ће се пас вратити кући, Нина је била шокирана када је видела Шави на улици свог града.

„Шетала сам улицом и одједном сам осетила како ми нешто додирује ногу. Окренула сам се и видела Шави. Нисам могла да верујем, чим сам је видела сам бризнула у плач“, прича Нина за даилyмаил.

Ветеринари тврде да је Шави било потребно преко недељу дана да сама дође до Ростова. Само због одане керуше Нина је решила да нађе већи стан да би Шави могла да остане са њима.

 

пас и ветеринарка

 

ИЗВОР: Курир