Овако би изгледале границе Европе када би се кројиле према ДНК! (Мапе)

Кад би се државне границе радиле на основу такозване хаплогрупе, односно на основу група сличних хаплотипова које имају заједничко порекло, Европа, Африка, Азија и други континенти не би изгледали ни налик данашњој мапи света.

 

Mапа језика Европе (фото: Википедија)

 

 

На мапи се види да Британци имају више генетских сличности са Италијанима и Португалцима него са, на пример, скандинавским земљама, које су јој географски доста ближе, пише хрватски портал Индекс.

Кад говоримо о нашем поднебљу, Срби, Хрвати и Босанци деле исту халпогрупу, такозвану И2 у којој се, према неким истраживањима, налазе мушкарци са највишим просеком висине на свету од 185,6 центиметара. За Црногорце, Македонце и Бугаре је такође типична ова халпогрупа.

 

 

За хаплогрупу И2а на мапи пише прото-Европљани, односно пра-Европљани. Како видимо ова група обухвата готово целу бившу Југославију,и веће делове Румуније и Бугарске. Закључак је јасан, пра-Европљани су они који и данас живе на овим подручјима. А како видимо, од балканских народа у њих не спадају ни Албанци, ни Грци, што значи да су они дошли касније.

Након ових ДНК доказа, ко још верује у сулуду тезу о досељавању Словена са Карпата и Албанцима као Илирима?

 

 ИЗВОР: index.hr, blic.rs, Правда

 

НЕТАНИЈАХУ ПОТВРДИО ДЕРЕТИЋА: “Срби и Јевреји су пријатељи хиљадама година, још од Старог Рима!” (ВИДЕО)

 

 

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху подупро је током јучерашњег састанка са српским премијером Александром Вучићем теорију од које се диже коса на глави представницима званичне историје, а коју, с друге стране, заступа историчар Јован И. Деретић – теорију о античким Србима.

 

Јован Деретић (Фото: Википедија)

Јован Деретић (Фото: Википедија)

 

 

Наиме, приликом заједничке конференције за новинаре одржане на енглеском језику, на самом почетку обраћања, Нетанијаху је пожелео добродошлицу Вучићу, а затим рекао:

“Пријатељство јеврејског и српског народа иде у прошлост хиљадама година, још од времена Римске републике. А у модерно време су два народа била уједињена у борби и патњи, током страшних година Другог светског рата. Наш народ се суочио са бруталним оптужницама и убиствима од руку нациста и њихових пријатеља. Никада нећемо заборавити улогу српског народа у борби против нациста. То је орден части који дубоко осећамо у нашим срцима и увек ће ту остати”.

Најзанимљивије у његовој изјави овде је да су Срби и Јевреји пријатељи хиљадама година и да се познају још од времена Старог Рима. Ако разумете енглески језик, послушајте Нетанијахуову изјаву на самом почетку снимка.

Конкретно, Нетанијаху помиње баш време Римске републике која је трајала од 509. до 27. године пре нове ере! Чак и да је мислио на Римско царство, које је пропало 476. године нове ере, опет не би могло доћи до додира Срба и Јевреја. Барем судећи према званичној историји.

Изјава премијера Израела руши теорију о досељавању Словена са Карпата у 7. веку и уклапа се у тврдње представника српске аутохтоне историјске школе коју је пре око век и по предводио историчар Милош Милојевић, а данас његов колега Јован И. Деретић.

Наиме, Деретић тврди да никаквог досељавања Словена није било, да су Срби староседеоци Балкана, а да Илири, Трачани, Трибали, стари Македонци, Далмати, Мези, Дарданци и други, нису називи народа, већ називи сербо-рашких племена. Према Деретићу, Србо-Руси, које сматра једним народом, држали су практично целу Источну Европу, а у својим походима допирали су и у западну, па и до британског острва. Такође, освајали су и Малу Азију, и продирали све до Египта и Индије на другој страну. Према Деретићу, Срби су у Малој Азији и Египту имали директног контакта са Јеврејима стотинама година пре Христа.

Званична српска историја, коју уче деца у школама у Србији, прихвата теорију Бечко-берлинске (или такозване нордијске) историјске школе – да су Словени доселили на Балкан у 7. веку и потиснули староседеоце, који су нетрагом нестали. С обзиром на анимозитет Јеврејског народа према Немцима и свему што долази из Немачке, чему је узрок холокауст, ипак је могуће да у Израелу постоји другачији приступ историји и да се тврдње немачких историчара узимају са апсолутном резервом.

У том контексту, иако нисмо упознати са израелским просветним планом и програмом, могуће је да у тој земљи постоји потпуно другачији поглед на историју у односу на европски приступ који је махом прихватио теорије немачких историчара. Заиста, тешко је објаснити зашто би Нетанијаху помињао постојање Срба и њихове односе са Јеврејима у античко доба, уколико се то не учи према званичном израелском програму.

Може се извести један од два закључка – или је Нетанијаху незналица која не зна бог зна колико о историји, или је о томе боље упућен од српске званичне историје.

Школа коју данас предводи Јован И. Деретић тврди да се у Србији након ослобођења од Турака све до 1878. године званично изучавала историја која говори да су Срби староседеоци Балкана. Те године је Аустроугарска, наводно, поставила Србији неколико услова за признање независности које је уследило на Берлинском конгресу, а један од њих био је смена катедре за историју и прихватање да су Словени доселили у седмом веку – све са циљем како би било ослабљено право српског народа на историјске територије.

ИЗВОР: Србија данас