Отказује се концерт Мирослава Илића због песме о Дражи Михаиловићу (Видео)

Концерт певача Мирослава Илића који је био заказан за 18. фебруар у Културно-спортском центру (КСЦ) Скендерија, отказује се због снимка из 2015. године на којем Илић пева песму о четничком војводи Дражи Михаиловићу.

Наиме, на интернету се појавио видео на којем Илић на манифестацији под именом “Купусијада” у родном месту Мрчајевци, у Србији, пева националистичку песму “Морем плови једна мала барка”, а која велича четничког војводу Дражу Михаиловића.

Како је за Клиx.ба рекао продуцент и организатор концерта Фарук Дрина концерт ће бити отказан, али ће коначна одлука бити позната сутра након састанка са спонзорима и партнерима концерта.

“Донео сам одлуку да откажем концерт. Затечен сам и не могу веровати шта се десило. Мирослава врло добро познајем и да ми је неко пре десет дана рекао да он пева четничке песме – не бих му веровао. Чак сам и неколико пута рекао ‘камо среће да су сви Србијанци као што је Мирослав Илић’ и сад одједном овако нешто.

Када је у Бањој Луци певао за српску Нову годину, из ресторана ме је испратио песмом ‘Пут путује Латиф-ага’. Када смо договарали концерт, он је тражио Скендерију и рекао ми је да га лепе успомене вежу за ту дворану. Нисам ни могао помислити да се нешто овако може десити. Познавајући структуру његове публике, било је предвиђено четири или пет ВИП ложа и један потпуно нови stage.

Желели смо промовисати Скендерију јер је то место помало заборављено, а све је требало изгледати као у Холивуду”, казао је Дрина. Додаје да су му пријатељи рекли да видео погледа на интернету те да раније није знао за њега. Наглашава како је цела прича већ одавно попримила политичку ноту.

“Овај догађај је сада изашао из домена културе и музике и већ је ушао у политичке воде. У уговору с Мирослав Илићем, али и са сваким другим певачем с којим сарађујем, јасно стоји да он не сме јавно исказивати своје политичке, религијске и сличне ставове. Према том уговору могу га тужити, али нећу, јер знам да није такав. Он би отпевао сваку песму, било коме. Када сам се чуо с њим рекао ми је: ‘Фарук, дођи и мјесец дана живи у Мрчајевцима – и ти ћеш је отпевати’. Биће отказан једино ако ми неко не нареди и каже да се концерт мора одржати”, закључио је Дрина.

Према његовим речима, сви они који су купили карте за концерт, на истом месту ће моћи добити новац назад.

 

 

 

 

 

ИЗВОР: Аtvbl.com, vesti-gazeta