Окупација Црне Горе: Америчка амбасада надзире комуникацију грађана!

Према провjереним сазнањима до којих је дошла редакција ИН4С-а из добро обавjештених кругова, међу редовним активностима америчке амбасаде у Подгорици, између осталог је и илегални надзор грађана Црне Горе, а под посебним мјерама  су државни службеници, опозициони лидери, новинари, луке, аеродроми, царински прелази…

Да срамота буде већа, не само да званична Црна Гора зна за ово грубо кршење закона и приватности грађана, већ службеници Агенције за националну безбjедност покорно асистирају америчким агентима у овим пословима, уступајући им све потребне ресурсе, опрему и логистику, укључујући приватне преписке.

Чињеница да црногорске власти умјесто да штите интересе грађана, квислиншки помажу онима који те интересе нарушавају, само је још једна потврда колонијалног статуса који Црна Гора „ужива“ под актуелним режимом.

Информације до којих је ИН4С дошао само потврђују оно што је „јавна тајна“, нарочито када се зна да оваква бахата пракса Вашингтона није новост ни на Балкану, али ни у остатку Европе.

Подсјећамо на свједочења одбјеглог америчког обавештајца Едварда Сноудена, који је открио да је САД прислушкивала и неке од најмоћнијих европских лидера, попут Ангеле Меркел, што је тада изазвало озбиљне дипломатске потресе. Откривајући матрицу америчког шпијунирања, Сноуден је довео себе у смртну опасност и постао прогоњен, због чега се више година крио и борио против изручења и одмазде.

 

 

ИЗВОР: ИН4С