Од шефа ЦИА преко СББ-а до шефа дипломатије

Јелена Стевановић

 

 

 

Вашингтон – Лојалисти који су веровали да им је Доналд Трамп ударио шамар када је наговестио да ће за државног секретара поставити свог великог критичара, могу слободно да окрену и други образ.

Новоизабрани председник сада размишља да за министра спољних послова постави човека који је био у игри и за место потпредседника Хилари Клинтон.

Они који су од почетка стајали уз Трампа још нису сварили ни информацију да би најпрестижније место у влади могло припасти Миту Ромнију, а лидер их је већ бацио на нове муке убацивши у игру још једног новајлију у свом тиму, пензионисаног генерала Дејвида Петреуса.

Некадашњи командант ратова у Ираку и Авганистану и бивши директор ЦИА у понедељак се, како је јавио Ројтерс, састао са њујоршким милијардером и већ је у врху листе кандидата за првог америчког дипломату.

 

Обамин саборац – генерал Петреус

 

„Управо сам упознао генерала Петреуса – био сам веома импресиониран”, твитовао је Трамп, који као да је сасвим заборавио да о Стејт департменту сања и његов одани саветник Руди Ђулијани.

Наводно је Трамп прво пикирао Ђулијанија, бившег градоначелника Њујорка, али му је онда будући потпредседник Мајк Пенс дошапнуо да би било боље да изабере Ромнија, бизнисмена, некадашњег гувернера Масачусетса и републиканског председничког кандидата из 2012. који би допринео измирењу са републиканским естаблишментом.

Трамп: Добио сам гласове народа, ако не рачунате нелегалне

 

 

 

 

ИЗВОР: Политика